Menegalija danes za STA tako ni želel komentirati navedb odvetnika Aleksandra Čeferina, da je šlo pri pridržanju Zidarja in Penka za pomoto, prav tako ni želel podati nobenih informacij v zvezi z aktivnostmi, usmerjenimi v preiskovanje gospodarske kriminalitete in korupcije. Na policiji računajo, da bodo javnosti posredovali izjavo oziroma sporočilo za javnost. "Ta hip ne morem povedati, kdaj natančno, verjetno pa bo to še danes," je povedal Menegalija.

***VIDEO: prva aretacija Ivana Zidarja; pripeljali so ga z marico***

V nedeljo zvečer so s policije sicer sporočili, da kriminalistična policija izvaja konkretne operativne aktivnosti, usmerjene v preiskovanje težjih kaznivih dejanj s področja gospodarske kriminalitete in korupcije. Kot so dodali, je bila v zaključni akciji, ki poteka na območju Policijske uprave Ljubljana, dvema osebama odvzeta prostost zaradi suma storitve kaznivega dejanja s področja gospodarske kriminalitete.

***Vse o Operaciji čista lopata najdete tukaj***

Več informacij policija v nedeljo ni posredovala, temveč je navedla, da jih bo, ko bodo izvedena vsa nujna preiskovalna opravila.

V nedeljo je tako policija pridržala Zidarja in Penka, ki pa jih je danes zgodaj zjutraj že spustila na prostost, saj pri njiju ni bilo nobenih znakov kaznivega dejanja. Kot je za STA povedal Zidarjev odvetnik Aleksander Čeferin, sta bila oba pridržana brez razloga.

Penko za komentar zaenkrat ni dosegljiv. Kot je znano, je generalna državna tožilka Barbara Brezigar februarja letos po pregledu rezultatov Penkovega dela predlagala njegovo razrešitev. Penkov umik iz skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala je predlagala na podlagi pregleda njegovega dveletnega dela in napačnega vodenja zadeve Orion.

***VIDEO: Bojan Šrot: iz izjav Janše bi lahko sklepali, da on stoji za aretacijami***