Vodstvo Šentjakobskega gledališča se s potezo MOL kljub temu, da bi se preselili v boljše prostore, ne strinja, saj menijo, da je ta nepremišljena, kar je za strategijo razvoja nesprejemljivo. Ne le, da bi to pomenilo konec najstarejšega amaterskega gledališča v Evropi, saj bi šlo njegovo ime v pozabo, pod vprašajem bo tudi ponudba kulturnega repertoarja v središču Ljubljane, je zaskrbljen direktor gledališča Srečko Kermavner. "Menimo, da je ponudba z našim gledališčem bogatejša kot s specializacijo, ki jo nameravajo storiti," je povedal. Poleg tega je gledališče tudi svojevrsten unikat v ljubljanski in slovenski gledališko-kulturni ponudbi ter bi tako lahko bilo dobrodošla kulturno-zgodovinska atrakcija v središču mesta.

Glede združitve GOML in Lutkovnega gledališča Ljubljana v mladinski center pa je predsednik društva Šentjakobskega gledališča Kajetan Bajt povedal, da tudi oni delajo za otroke, in sicer otroci niso v dvorani prisotni le pred odrom, temveč tudi na in za njim, saj jih aktivno vključujejo v gledališke predstave. Ravno Šentjakobsko gledališče namreč vzgaja ljubljansko in slovensko gledališko občinstvo in ne nazadnje tudi številne ustvarjalce.

Iz teh razlogov, pa tudi zaradi prizadevanja župana Zorana Jankovića za ohranitev Plesne šole Kazina v stavbi Kazine, v Šentjakobskem gledališču ne razumejo predloga strategije, ki so jo pripravili ravno na mestu. Tako pristojne organe pozivajo, naj še enkrat premislijo o smotrnosti tovrstnega početja, hkrati pa so člani društva začeli tudi s peticijo proti izselitvi gledališča.