Airbeletrina šteje 30 novinarjev in urednikov, vanjo so vključeni še številni kritiki in intelektualci, prav tako pa predstavlja pomemben vir informacij o literaturi za Slovence zunaj meja. Portal si je v letu pridobil številčno občinstvo. Po Čandrovih portal predstavlja prioritete kulturne politike v evropskem kontekstu, a je bil na razpisu kljub temu zavrnjen.

Zbirajo podpise podpore

Urednica Airbeletrine Dijana Matković je dejala, da so nedavno začeli z zbiranjem podpisov podpore portalu. Samo v zadnjih treh dneh so zbrali več kot 100 podpisov. Kot je Matkovičeva zapisala v sporočilu za javnost, ministrstva za kulturo med drugim ni prepričal argument, da je Airbeletrina v enem letu postala vsebinsko obsežen literarni portal, ki ga dnevno obišče do dva tisoč ljudi.

Priporočila pomembnih kulturnikov, intelektualcev, prevajalcev in literatov

Pri Študentski založbi so k prijavi predložili še priporočila pomembnih kulturnikov, intelektualcev, prevajalcev in literatov. Vsi podpisani so se strinjali: Airbeletrina je s svojimi prispevki o literaturi pomembna pridobitev za slovenski kulturni prostor, njena glavna prednost pa je dostopnost, je še zapisano v sporočilu za javnost.