Nekateri so si ga hoteli ogledati, dokler je to še mogoče, brezplačno in brez poprejšnje najave. Mnogi pa so ga obiskali tudi iz solidarnosti, v podporo zaposlenim v vrtu, naj vztrajajo, ter v javno opozorilo pristojnim in odgovornim državnim in mestnim službam, naj vendar že najdejo sistemsko rešitev za normalno delo in razvoj botaničnega vrta.

***Študentje ne dajo botaničnega vrta***

Poleg številnih šolskih skupin, ki v teh dneh prihajajo na ogled botaničnega vrta v okviru svojih zaključnih izletov, in različnih društev ljubiteljev rastlin ter lepo urejenih vrtov so podporo reševanju težav botaničnega vrta tokrat dokaj glasno in odmevno izrazili tudi študentje ljubljanske univerze. Tako so včeraj popoldne v botaničnem vrtu člani študentskega zbora ŠOU v Ljubljani najprej "sejali" za mizo, nato pa se skupaj s študenti biotehnične fakultete razkropil po vrtu na ogled njegovih znamenitosti in zanimivih rastlinskih združb ter tudi simbolično poprijeli za dodeljeno delo.

Že kmalu, 3. julija, pa bo botanični vrt ob Ižanki tudi prizorišče prvega delovnega sestanka predstavnikov vseh pristojnih in odgovornih za ureditev njegovega položaja; več ministrstev, rektorice ljubljanske univerze in dekana biotehnične fakultete, MOL in vodje vrta.