Peko je v sodelovanju z Milanom Gačanovičem predstavil unikatno kolekcijo čevljev vrhunske kakovosti Black Angel. Predstavitev 57 različnih modelov moških in ženskih čevljev je prepoznavni slovenski stilist zasnoval na podlagi različnih stilskih okusov, z izjemnim občutkom za združevanje različnih barv in materialov ter z dodajanjem ročno izdelanih dragocenih dodatkov. Med 11 kolekcijami so tudi ženski modeli z ekstremno visokimi petami, ki segajo v višino tudi do 11,5 centimetrov, ki so zaradi natančno razvitih in oblikovanih kopit izjemno udobni.

***VIDEO: Fetiš? Visoke petke!***

»Navadno vse ideje črpam iz glave. Trenutni navdih je tokrat kar domišljija. Tako so kreacije kolekcije Black Angel obarvane z angelskimi imeni, kot so Wild, Red Carpet, Magic in podobno,« je po uspešni predstavitvi povedal ustvarjalec Milan Gačanovič.

Plodno sodelovanje Peka in Milana se je pričelo leta 2006 s kolekcijo moške obutve, lani pa se je nadaljevalo z ekskluzivno kolekcijo ženskih čevljev. Kupci so po navajanju Marte Gorjup Brejc, predsednice uprave Peka, vse dosedanje kolekcije odlično sprejeli.

Za tokratno unikatno serijo ženskih ter moških čevljev je značilna raba drznejših barv, materialov in uporaba tehnološko dovršenih kopit. Zbrani gostje so svoje navdušenje nad novo kolekcijo vztrajno potrjevali z aplavzi ter po zaključku razgrabili novo kolekcijo, saj je bila naprodaj že na samem dogodku v nabito polni Festivalni dvorani.