Akcija zbiranja podpisov za ohranitev plesa v mestnem jedru in kazinski stavbi je sredi Ljubljane dosegla svoj vrhunec v večernem delu. Popoldne je naliv skorajda odplaknil najmlajše plesalce z odrskih desk, ob osmi uri, ko so se oblaki le usmilili nastopajočih, pa smo bili priče pravi plesni predstavi, kjer so svoje znanje pokazali različni plesni ustvarjalci iz vse Slovenije. "Mislim, da smo plesalci dokazali, da ples sodi v sam center Ljubljane, pa ne samo sem, v vsako mesto. To dokazujejo tudi gledalci, ki so se kljub slabemu vremenu zbrali na trgu. Skrajni čas je, da nas država podpre, ne pa meče polena pod noge, saj odlično predstavljamo Slovenijo v svetu," je bila po nastopu zgovorna mlada plesalka Tjaša.

"Kljub prenekateri dežni kaplji, ki mi je danes kakšen pramen las pobarvala v sivo, sem z videnim zelo zadovoljna. Mesto potrebuje takšne dogodke, ki pospešijo mestni utrip. Pravo mesto za ples je vedno tam, kjer so ljudje, ki so pripravljeni plesati ali pa samo uživati v predstavi," je prepričana Silvestra Perčič, idejna vodja projekta in plesne šole Kazina.

Balet, sodobni ples, džez, hiphop, folklora, rokenrol, sving in drugi plesni žanri so našli svoje mesto v premočeni Ljubljani. "Res sem uživala v točkah, ki so jih predstavili plesalci. Upam, da se bom kmalu spet lahko udeležila česa podobnega," je dobre volje zapuščala prizorišče Ljubljančanka Urška.