Na začetku sojenja so zaslišali stanovalce ter hišnika stanovanjskega objekta, kjer je prišlo do požiga treh vozil. Hišnik stanovanjskega objekta Anton Vrhovec je pojasnil, da so v kompleksu številne kamere. Ob tem je poudaril, da je v garažo nemogoče priti, ne da bi kamere zaznale osebe, ki vstopajo v kompleks. Po požaru so kriminalisti računalnik s shranjenimi posnetki odnesli, vendar sodni senat vsebine posnetkov še ni videl.

Ob koncu je bila zaslišana tudi mati lastnika vozila, ki je bilo v požaru najbolj poškodovano, Jolanda Kofol. Pojasnila je, da jih je tistega večera poklical znani moški glas, ki pa se ni predstavil. Kofolova je dejala, da je moški spraševal po sinu Boštjanu. Ker pa mu je večkrat poudarila, da ga ni doma, je moški vprašal po Barjanski cesti. Takrat se je spomnila, da tam živi sinovo dekle Ana Usenik, ki naj bi jo Obradović nadlegoval že več let. Poklicala je sina in izvedela, da mu je nekdo zažgal avtomobil.
Obradovića naj bi julija 2007 že poškodoval avtomobil, ki ga je vozila Ana Usenik, zato je tožilka predlagala združitev tistega postopka s postopkom na okrožnem sodišču. Sodni senat je predlogu ugodil.


Obradović naj bi več let po telefonu nadlegoval Ano Usenik, njeno mamo Polonco ter celo družino, zato je bilo podanih več kazenskih ovadb, med drugim tudi zaradi škode na hiši in avtomobilu. Obdolženi je z Ano hodil skupaj v osnovno šolo, do Aninega enajstega leta pa so živeli tudi v istem bloku. Zaradi strahu in groženj se je družina preselila, Ani pa so v prestolnici kupili stanovanje v najbolj varovanem stanovanjskem bloku, vendar jo je obdolženi tudi tam izsledil.