Festival bo kot že doslej povezal literarna branja v izvedbi pisateljev in pesnikov z glasbo. Povezal bo tudi jezike, saj bodo dela tujih literatov poleg avtorja, ki bo predstavil svoje literarno delo v izvornem jeziku, predstavili tudi slovenski prevajalci in interpreti v slovenskih prevodih. Poleg vidnejših mlajših ustvarjalcev pisane besede pri nas se bodo na odprtem odru v sedmih dneh predstavili številni literarni gostje iz Madžarske, Škotske, Rusije, Španije, Turčije in Poljske. Uvodni večer festivala prihodnji petek bo namenjen prevajalski delavnici gejevske poezije, ko se bodo predstavili Andras Gerevich iz Madžarske, Christopher Whyte iz Škotske, Dimitrij Kuzmin iz Rusije, Lawrence Schimel iz Španije, Valerij Ledenjov iz Rusije ter Gašper Malej iz Slovenije. Sobotni večer bo minil v znamenju turške poezije, ki jo bodo brali turški gostje Bejan Matur, Haydar Ergölen, Tuna Kýremýtcý in v prevodih slovenski pesniki Alja Adam, Marjan Strojan in Primož Čučnik.

V naslednjih dneh se bodo na literarno-glasbenih večerih, ki se bodo začenjali ob 20. uri, predstavili Adam Wiedemann, Veronika Dintinjana in Gojmir Polajnar. Poljskega pesnika Adama Wiedemanna bosta spremljala Tomaž Grom in Michal Placzek, oba na kontrabasu. Veroniko Dintinjano, zmagovalko letošnjega pesniškega turnirja, bo spremljala skupina Sedef, medtem ko bo Gojmir Polajnar, s pravim imenom Boris Pintar,svojo prozo predstavil ob pevcu Diegu Barriosu Rossu. Predstavili se bodo še pesnica Barbara Pogačnik ob Luki Ropretu na kitari, pisatelj in režiser Goran Vojnović ob raperju Zlatku ter dobitnica letošnje zlate ptice za literaturo Urška Sterle, ki jo bo spremljal Ksenija Jus trio.

V spremljevalnem programu pod imenom O'živela knjiga bodo vsak večer med 18.00 in 19.30 organizirane ustvarjalne delavnice, ulične čitalnice ter predstavitve knjig, po ugodnih cenah pa boste lahko kakšno odnesli tudi domov. Scenografijo letošnjega prizorišča so oblikovali mladi slovenski arhitekti, oblikovalci in likovni umetniki. V duhu prireditve so si zamislili oder, ki bo "zgrajen" iz odvrženih in odpisanih knjig, ki so na tak način še vedno koristne; avtorici postavitve sta Urška Štrukelj in Maja Rijavec. Vsi dogodki na festivalu, ki sta ga letos podprla (med drugimi) tako Mestna občina Ljubljana kot ministrstvo za kulturo, so za obiskovalce brezplačni.