Po besedah novomeškega podžupana Rafka Križmana želi občina rešiti sicer dobro ohranjeni objekt, ki sameva že od evropskega mladinskega prvenstva v kolesarstvu leta 1996, ko je bil zgrajen. Na razpis se je prijavila z dvema vsebinama, poleg nadkritja velodroma želi v njem urediti tudi atletsko dvorano s krožno atletsko stezo, načrt pa bi morali izpeljati do leta 2010, kar je tudi eden od razpisnih pogojev.

"Naš klub ga upravlja in vzdržuje že tretje leto, kar delno financira tudi občina. Če bi uspeli izpeljati omenjeni načrt, bi s tem dobili bistveno boljše pogoje za trening. Imamo veliko prednost pred drugimi kandidaturami, saj objekt že stoji, ima uporabno dovoljenje, infrastruktura je urejena," je dejal direktor kolesarskega kluba Adria Mobil Bogdan Fink. Naš vrhunski atlet in član upravnega odbora atletskega kluba Krka Igor Primc pravi, da bi se lahko s takšnim objektom Slovenija prijavila tudi na največja evropska tekmovanja. "Atleti vso zimo treniramo zunaj, zato že težko čakamo na nadkritje velodroma," dodaja.

Pripravljalci projektne dokumentacije so si izvedbo načrta zamislili v več fazah. Po besedah Mitje Vovka bi objekt najprej nadkrili, sledila bi postavitev tržno-komercialnih prostorov in tribun, nazadnje pa bi dogradili garderobne prostore. Tribuno bi razširili z obstoječih 400 na 2700 mest, skupaj z montažnimi tribunami pa celo do 3500 mest. Ker bi bila atletska steza montažna, bi jo bilo mogoče v primeru večjih koncertov ali podobnih prireditev odstraniti, tako da bi bilo prostora vsaj za 6000 ljudi.