Nisem kriv, očitki iz obtožbe z mano nimajo prav ničesar - to sta stavka, ki bi lahko na kratko povzemala tisto, kar so kot po tekočem traku izpovedovali obtoženci. Seveda pa ni šlo tako enostavno, obdolžencev je veliko, zagovori so se vlekli in razpoloženje v neverjetno zadušljivi, vroči in prepolni sodni dvorani je bilo iz ure v uro bolj nevzdržno. Klimatske naprave so ob prenovi pročelja na sodni palači namreč odstranili, slišati pa je, da jih ne bodo več vrnili, ker je stavba spomeniško zaščitena. "Če bi zdaj sem prišla inšpekcija, bi obravnavo takoj prekinila," je razmere komentiral odvetnik Milan Krstič.

Kot smo že pisali, so na zatožno klop sedli Elez Elezi, Mufid Salešević, Boštjan Gašper, Naim Kukaj, Edi Kic, Hamza Kukaj, Zoran Kramarič, Edis Kadirić, Šefčet Franca, Ramiz Salešević in njegova žena Bojana Krstić. Postopek zoper Lulzima Reshanija so izločili, saj je zaradi mamil zaprt v Švici, tam triletno zaporno kazen prestaja tudi eden od prevoznikov heroina, Darko Leljak. Reshani naj bi se kot dobavitelj heroina na Kosovu najprej dogovoril o prodaji le-tega kupcem v Italiji in Švici, o čemer je nato obvestil Elezija, ki živi v Ljubljani. Prevoz vročega blaga naj bi načrtovala skupaj, preostali obdolženci pa naj bi potem vsak po svoje pripomogli, da je heroin dospel na cilj. V vsaki pošiljki naj bi ga bilo najmanj deset kilogramov, vse to naj bi se dogajalo poldrugo leto, dokler skupine sredi minulega leta niso razkrinkali.

Tako kot drugi je tudi Elezi v 14 strani dolgem pisnem zagovoru zavrnil, da bi se kadar koli ukvarjal z drogo, kaj šele da bi bil organizator takšne skupine. Rekel je, da nekatere obdolžence sicer pozna, tudi Rashanija, a kot soseda z domačega Kosova - ne z njim ne z drugimi se nikoli ni pogovarjal o mamilih. O telefonskih pogovorih, ki naj bi ga povezovali z organizirano združbo, pa je dejal, da je telefon pogosto posojal tudi drugim, a se ne spominja natančno, kdaj in komu.

Večkrat je ponovil, da ima urejeno družinsko življenje in štiri otroke, ki jih v priporu zelo pogreša in si zato želi od tam. Predsednik senata Zvjezdan Radonjič, ki sojenje vodi s "trdo roko", ga je hitro ustavil, češ da zagovor ni pravšnja priložnost za govorjenje o priporu. Enako odločen je bil tudi, ko je Mufid Salešević potožil, kakšna krivica se mu godi, ker ga imajo zaprtega, stran od otrok. "Nismo na odprtem krožku za meditacije," mu je zažugal Radonjič. Odvetnik Gorazd Fišer je sicer ugovarjal, da sodnik krši pravice obdolženca, a je predsednik senata vztrajal pri svojem.