»Pričanje in priznanje, da je jemal nedovoljena poživila, so me tako šokirala, kot še nobena druga dopinška afera,« je dejal Michael Johnson in dodal: »Imel sem ga za prijatelja, zdaj pa sem prepričan, da sem se zmotil, da sem bil naiven.« Svetovni rekorder v teku na 200 in 400 metrov se je ob tem spomnil dogodka izpred let, ko sta bila oba še aktivna tekmovalca.

»Leta 1999 sem bil proti, da bi bi vsi člani ameriške štafete 4 x 400 metrov vrnili odličja, potem ko so pri jemanju dopinga ujeli Jeroma Younga. Slednji je namreč tekel le v predtekmovanju, zato sem bi proti. O tem sem se tudi posvetoval s Pettigrewom, ki se je strinjal z menoj. Zdaj se sprašujem, kako me je takrat lahko sploh gledal v oči, ko pa je vedel, da je tudi sam vpleten v nečedne posle,« je še dejal Johnson.

Da je Johnsonovo ogorčenje še večje, pa je krivo tudi dejstvo, da so v nekoč slavni ameriški štafeti, leta 2000 je osvojila tudi zlato olimpijsko kolajno, bili trije od štirih tekmovalcev vpleteni v dopinške afere. Poleg Pettigrewa sta tu še brata dvojčka Harrison, Alvin in Calvin. Prvi je bil leta 2004 kaznovan s štirimi leti prepovedi tekmovanja, Calvin pa že leto prej z dvema. Vsi trije grešniki so bili varovanci trenerja Grahama. »Če bo treba vrniti medalje, jih bom z veseljem, saj jih ne želim več, naj jih kar imajo,« je še pripomnil Johnson.