V Švici predvsem zaradi tega, ker v štirih mestih, ki bodo gostila EP (Zürichu, Ženevi, Bernu, Baslu), preprosto nimajo dovolj nastanitvenih kapacitet. Vsi hoteli, hostli, privatne hiše in celo kampi so polno zasedeni, zato se je v vse skupaj vmešala švicarska vlada in začasno preklicala prepoved nočnih letov. V Švici letala med deseto uro zvečer in šesto uro zjutraj ostajajo na tleh, med Eurom 2008 pa ne bo tako.

"Bolje, da navijači po koncu tekme odidejo takoj domov, kot pa da tisti, ki so brez hotelske sobe oziroma drugačne oblike namestitve, tavajo po mestnih ulicah, popivajo, morda celo razgrajajo in spijo kar v parkih, na železniških postajih in letališčih," pravi švicarski politik Moritz Leünberger, ki vodi tudi ministrstvo za promet, medtem ko so se v Zürichu ostro odzvali na takšno potezo. V tem turističnem dragulju pod Alpami se namreč že vrsto let pritožujejo nad hrupom, ki ga proizvajajo jekleni ptiči, mestne oblasti pa so razočarane, da se vlada pred sprejemom odloka ni posvetovala z njimi in je zeleno luč prižgala kar na svojo pest.

V Švici se v dneh pred začetkom Eura 2008 veliko govori tudi o tem, kje bodo nastanjene posamezne reprezentance. Največ zanimanja javnosti je požela Francija, ki si je za bazo izbrala hotel Mirador Kempinski v vasi Mont-Pelerin, ki ponuja božanski razgled na Ženevsko jezero in hkrati tudi na mogočne Alpe. Za Thierryja Henryja, Francka Riberyja in druge francoske zvezdnike bo skrbelo okoli 80 zaposlenih, zveza FFF pa naj bi za nastanitev svojih nogometašev, trenerjev in drugih spremljevalcev zapravila več kot 2 milijona evrov! Ker se bo radovednežev pred enim najbolj luksuznih hotelov v Švici verjetno kar trlo, bo odlično poskrbljeno tudi za varnost. "Pri nas so spali že številni vrhunski športniki in znane javne osebnosti, toda takšnih ukrepov, kot jih zahteva francoska reprezentanca, še nismo imeli. Hotel Mirador Kempinski bo med bivanjem naših gostov iz Francije prava trdnjava," so sporočili iz uprave hotela, ki se lahko s petimi zvezdicami pohvali že vse od leta 1951 dalje, leta 2004 pa je praznoval stoto obletnico obstoja.