Putin, ki se je na svojem dvodnevnem obisku v Franciji srečal s francoskim predsednikom Nicolasom Sarkozyjem in drugimi predstavniki francoskih oblasti, je za spletno izdajo časnika povedal, da po njegovem mnenju ne kaže na to, da bi si Iran gradil lasten jedrski arzenal. "Iranci so ponosni ljudje. Uživati želijo svojo neodvisnost in izvajati svojo legitimno pravico do civilne jedrske energije," je nadaljeval in dodal, da ima tudi Iran pravico do bogatenja urana. Ob tem pa je poudaril tudi, da je sodelovanje slednjega z Mednarodno agencijo za jedrsko energijo (IAEA) še vedno "točka, ki jo je treba rešiti".

Putin je poudaril tudi nasprotovanje Rusije, da bi Iran dobil status jedrske sile. "To je naš načelen položaj. Uporabljati jedrsko orožje v tako majhni regiji, kot je Bližnji vzhod, bi pomenilo isto kot samomor. Čigavim interesom bi to koristilo? Interesom Palestincev? Težko, Palestinci bi prenehali obstajati," je pojasnil Putin.

Ruski premier je poudaril tudi, da je iranski vladi večkrat povedal, da se nahaja v nemirni regiji. "Prosili smo jih, naj to upoštevajo in ne vznemirjajo svojih sosed ali mednarodne skupnosti ter dokažejo, da nimajo nikakršnih prikritih motivov," je še dodal.

ZDA in njihovi zavezniki domnevajo, da želi Teheran zgraditi jedrsko orožje. Iran obtožbe zanika in vztraja, da je njegov jedrski program namenjen pridobivanju energije. IAEA je v ponedeljkovem poročilu sicer izrazil resno zaskrbljenost, ker Iran še vedno skriva informacije o domnevnih študijah o izdelavi jedrskega orožja in obenem še vedno zavrača zahteve Združenih narodov za prekinitev bogatenja urana. O omenjenem poročilu bo svet guvernerjev IAEA na Dunaju razpravljal 2. junija.