Več kot 45 poslancev se - deloma zaradi tega, ker so sodelovali na teniškem turnirju, deloma zaradi pozne ure - v dvorani ni zbralo tudi po tretjem poskusu in po poslovniku bi moral Cukjati sejo zbora prekiniti. Namesto tega je končno glasovanje o rebalansu preskočil in prešel na obravnavo naslednje točke, to je spremembe zakona o izvrševanju proračuna. Opozorila iz opozicijskih klopi, da krši poslovnik, je zavrnil, enako tudi opozorilo podpredsednika zbora Saša Pečeta, da je treba farso prekiniti, ker ni logično razpravljati o zakonu, ki je neposredno povezan z rebalansom proračuna, ko ta še ni bil sprejet.

To, ali prekiniti sejo ali jo kljub nesklepčnosti nadaljevati, je Cukjati dal na glasovanje in vladna koalicija je prekinitev gladko zavrnila. V uvodnih pojasnilih je finančni minister Andrej Bajuk zatem med drugim povedal, da je 60 milijonov evrov za dokapitalizacijo NKMB potrebnih izključno za "zagotovitev organske rasti banke ter za razvoj bančništva na drobno". Razprave o izvrševanju proračuna ni bilo, le predstavniki vladnih strank so izrazili podporo noveli zakona. Vili Rezman iz DeSUS je na primer napovedal, da bodo glasovali za, ker jim je minister Bajuk obljubil, da bo njihove pomisleke uredil znotraj vlade. Izredno sejo so nadaljevali včeraj popoldne z glasovanji.

Poslanec Jožef Školč (LDS) je znova poskusil protestirati, vendar mu Cukjati tega ni dovolil, češ da naj protestira na kolegiju ali tiskovni konferenci, kar so poslanci treh največjih opozicijskih strank tudi storili. S proračunsko sejo so tako nadaljevali, saj sta tokrat vladno koalicijo nesklepčnosti rešila (v dvorani je bilo 46 poslancev) poslanca SNS Zmago Jelinčič in Srečko Prijatelj.

Oba sta sicer glasovala proti rebalansu, toda ta je bil vseeno potrjen z 41 proti dvema glasovoma. S podobnim izidom je bila potrjena tudi novela zakona o izvrševanju proračuna 2008.