Raziskava, ki so jo izvajali s tehtanjem ameriških šolarjev, je pokazala, da je v Združenih državah Amerike trenutno predebelih 17 odstotkov otrok. Prek spremljanja teže otrok, so raziskovalci ugotovili, da je bilo leta 1980 predebelih 6.5 odstotka otrok med 6 in 11 letom starosti. Do leta 1994 se je odstotek zvišal na 11.3, leta 2002 pa je bilo predebelih kar 16.3 odstotka otrok. Umirjanje deleža predebelih otrok naj bi bilo povezano s trudom javnosti, da zmanjša količino hitre prehrane in poveča telesno aktivnost v šolah.

Zdravniki nad rezultati raziskave niso navdušeni, saj menijo, da je kljub ustavljeni rasti še vedno 32 odstotkov otrok debelih oziroma predebelih, kar v prihodnosti predstavlja generacijo, ki se bo spopadala z resnimi zdravstvenimi težavami.

David Ludwig, direktor programa za predebele otroke v otroški bolnici v Bostonu je dejal, da po 25 letih izredno slabih novic na področju debelosti pri otrocih, raziskava pomeni le kanček novega upanja. Ludwig nadaljuje, da bi bilo prehitro sklepanje o umirjanju deleža predebelih otrok napačno, saj je izpostavljeni višek lahko le začasen.