Istega dne v večernih urah so kriminalisti na lokalni cesti med Hočkim Pohorjem in Spodnjimi Hočami, izven naselja Pivola, izsledili še enega osumljenca, starega 34 let, prav tako iz območja Maribora in mu odvzeli prostost. Pri preiskavi vozila so v prtljažnem prostoru našli in zasegli približno 3,5 kilograma vojaškega eksploziva, več detonatorjev in tri metre počasi goreče vžigalne vrvice.

Pri preiskavi njegove počitniške hiše na Hočkem Pohorju, kjer je navedeni pred tem hranil eksploziv, so ugotovili, da je načrtoval tudi izvršitev kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa z mamili. Enega izmed prostorov počitniške hiše je preuredil v prostor za umetno gojenje konoplje. Za uspešno gojenje je že nabavil ustrezno razsvetljavo, ventilacijo, kemikalije in gnojila, na okenski polici pa je v tridesetih gobicah klil semena konoplje.

Kriminalisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil o kaznivem dejanju nedovoljene proizvodnje in prometa orožja ali eksplozivov in sicer o sostorilcih, predvsem pa o izvoru in dobavitelju eksploziva osumljenima. Zoper osumljena bo po zbranih obvestilih podana kazenska ovadba na okrožno državno tožilstvo v Mariboru, so sporočili iz PU Maribor.