Domžalčani, ki so zasluženo postali državni prvaki, bodo iz blagajne UEFA prejeli okrog 300.000 evrov, četudi se ne bodo uvrstili v ligo prvakov, v kateri bo igralo 32 klubov. V klubu se obeta kar nekaj kadrovskih sprememb. Trener Slaviša Stojanovič je po šestih letih dela, ko se je iz druge lige prebil v prvo in bil po dvakrat prvak ter podprvak, tako psihično in fizično izčrpan, da si želi nekaj mescev počitka, čeprav ima pogodbo do leta 2010. V klubu bodo težko zadržali tudi najboljšega strelca slovenske lige, Hrvata Daria Zahora, ki je last Dinama in so ga Zagrebčani za eno leto le posodili slovenskemu prvaku. Ni dvoma, da bodo Zagrebčani njegovo slovensko strelsko krono skušali unovčiti s prodajo na evropsko tržišče.

Domžalčani, ki so uspehe zgradili tudi na nesreči drugih (mrk vrhunskega nogometa v prestolnici), so že napovedali, da bodo več priložnosti dobili igralci iz njihove mladinske šole. Morda bo domače fante hodilo gledat tudi več gledalcev. Prava sramota je, da je bilo na sobotni tekmi s Celjem kljub prostemu vstopu ob slavju naslova prvaka le malo več kot 1000 gledalcev, kar je skoraj trikrat manj od obiska v Ljudskem vrtu s plačano vstopnico na tekmi med Mariborom in Interblockom, ki ni odločala o ničemer.

Kopru in Interblocku, ki bosta igrala v pokalu UEFA, ter Gorici v pokalu Intertoto se obeta zaslužek po 70.000 evrov na tekmo. S tem bodo komaj pokrili stroške, še zlasti Koprčani in Ljubljančani, ki bodo zaradi neustreznosti štadionov domače tekme igrali v Novi Gorici oziroma Domžalah.

V Kopru se znova obeta razprodaja moštva, ker vodstvo kluba ni sposobno slediti ambicijam trenerja Vlada Badžima in igralcev, za nameček pa tudi občina že nekaj časa le obljublja moderen štadion na Bonifiki. Ker so igralci, trenerji, športni direktorji in ostali priskledniki zavohali Pečečnikov denar, se več kot polovica lige s pomočjo staršev, novinarjev, prijateljev, menedžerjev.... kar sama ponuja in lobira za prestop k Interblocku. Ljubljanski prvoligaš se je že okrepil z reprezentantom Amerjem Jukanom, morda bosta v Šiški zaigrala nekdanja reprezentanta Milan Osterc in Sandi Knavs, medtem ko naj bi Sebastjan Cimerotič po skoraj enoletnem premoru zaradi bolezni nosil dres novega drugoligaša Olimpije.

Na dnu lestvice bodo vsa štiri ogrožena moštva, ki jih loči le točka, v zadnjem krogu igrala proti ekipam z vrha lestvice. Nafta (44 točk) bo gostila razigrani Koper, Drava (44 točk) se bo pomerila z državnimi prvaki iz Domžal, ki bodo na Ptuju prejeli pokal za prvaka, zato navijači menijo, da se poraz ne spodobi, Celjani (45 točk) bodo domačini na tekmi z Mariborčani, medtem ko mora Primorje (45 točk) v goste k Interblocku.

Kombinacij je veliko, a v uteho tistemu, ki si bo z devetim mestom podaljšal sezono, je statistika, saj je bil doslej v dodatnih kvalifikacijah vselej uspešnejši prvoligaš. Medtem ko je velenjski Rudar že novi prvoligaš (napredovanje je proslavil z visoko zmago nad Bonifiko s 5:1 pred več kot 2000 gledalci), so kandidati za drugo mesto Bela krajina (43 točk, v zadnjem krogu gostuje pri Krškem, ki se bori za obstanek) ter Aluminij (41 točk) in Bonifika (40 točk), ki se bosta pomerila med seboj v Izoli.