Na Dunaju, kjer bo tudi finalna tekma, so prepričani, da bodo najbolj služili s prodajo piva, a si bo verjetno marsikdo premislil, ko se bo spoznal z zasoljenimi cenami. Tako bo vrček piva v avstrijski prestolnici med evropskim prvenstvom stal skoraj pet evrov. Za primerjavo povejmo, da bodo opojno substanco v Baslu prodajali za več kot evro ceneje. "Res je, pri nas bo pivo najdražje, toda ne smete pozabiti, da smo za vse obiskovalce pripravili tudi daleč največjo navijaško cono. Poleg tega ne želimo spodbujati alkoholizma, zato tudi vse obveščamo, da bodo lahko žejo pogasili v eni od štirih dunajskih fontan, kjer je voda odlične kakovosti," pojasnjuje Anja Richter, članica dunajskega organizacijskega komiteja, medtem ko se v Švici za evropsko prvenstvo zanimajo tudi številne verske organizacije. Tako so se duhovniki krščanske cerke odločili, da bodo v naslednjih dneh večkrat molili za mir med evropskim prvenstvom, pri tem pa se jim bodo pridružili tudi imami muslimanske cerkve.

Evangelistična cerkev je pred dnevi začela s projektom Kickoff 2008, v okviru katerega bodo v nekaterih cerkvah na velikih zaslonih celo neposredno prenašali obračune na nogometnih zelenicah. "Svet potrebuje mir, ljudje bi morali živeti v harmoniji, a žal temu ni tako. Naše glavno sporočilo vsem, ki so povezani z evropskim prvenstvom, je - naj turnir mine v miru in gostoljubnosti," pravi katoliški duhovnik Stefan Roth.

Na Hrvaškem bodo med 7. in 29. junijem najbolj trpele pripadnice ženskega spola. Ne toliko zaradi tega, ker se večina ne spozna na pravilo prepovedanega položaja, pač pa, ker se jim partnerji ne bodo kdo ve kako posvečali. Raziskava centra GkF je namreč razkrila, da se bo svoji partnerki med Eurom 2008 posvečal le vsak deseti Hrvat, medtem ko bo dobra tretjina moške populacije uživala v nogometnih tekmah iz Avstrije in Švice. Kar 70 odstotkov anketiranih je odgovorilo, da bi si obračune najraje ogledali skupaj s prijatelji v gostinskih lokalih in seveda ob vrčku piva, 43 odstotkov Hrvatic pa pravi, da svojih moških med spremljanjem velikega turnirja niti ne bodo motile. Za moške je ob tem brez dvoma najpomembnejša novica, da prav nobena vprašana ženska svojega partnerja ne bi pustila zgolj zaradi evropskega prvenstva.