Deklica se je igrala na obali tik ob lokalu, v katerem je njena mati pila kavo. Naenkrat je izginila. Mati jo je začela panično iskati, vendar brez uspeha.

Martina je videla, da je mala padla v morje, in je takoj po mobitelu poklicala znanca Frana Marčića, natakarja v lokalu, izpred katerega je izginila deklica. Opisala mu je, kje je mala padla v vodo, in 20-letnik ni izgubljal časa. Skočil je v vodo in se potopil ob pomolu. Ko je našel deklico in jo izvlekel iz vode, je bila slednja popolnoma modra in s peno na ustih. Začel je klicati na pomoč, toda nihče od ljudi na plaži mu ni hotel pomagati. Ko je lastnik lokala Arsen Brničević videl, kaj se dogaja, je pritekel in začel oživljati deklico.

„Šlo je za sekunde,“ je rekel Arsen, nekdanji poklicni mornar. „Pod vodo je bila 4 do 6 minut. Najbolj srečen sem bil, ko je izbljuvala morje in začela dihati. Če mi ne bi uspelo, bi me to spremljalo do konca življenja.“ Dekletce so potem prepeljali v splitsko bolnišnico. Njeno stanje je stabilno in si bo popolnoma opomogla.