Raziskava je pokazala, na kakšen način dogodek, kot je evropsko nogometno prvenstvo, vpliva na moško-ženske odnose. Velika večina moških je ocenila, da je veliko bolj pomemben kot odnos do žensk, medtem ko se le en odstotek anketirancev ni zlahka odločil med nogometom in ženskami.

Nogometni zasvojenci na Hrvaškem bi si tekme hrvaške reprezentance najraje ogledali s prijatelji v priljubljenem lokalu, in sicer 70 odstotkov. S "sanjsko žensko", ki obvlada nogomet, bo tekme spremljalo 14 odstotkov anketirancev, enak odstotek pa sploh ne namerava preživljati časa pred malimi zasloni.

Ženske so izrazile solidarnost z moškimi, saj je 43 odstotkov Hrvatic odgovorilo, da ne bodo motile svojih moških med prenosi tekem. Približno vsaka peta ženska si bo gledala nogometne predstave s partnerjem, 18 odstotkov pa bo to storilo, ne glede na to, da jih nogomet sploh ne zanima.

Da njihov fant ne bo gledal tekem, je prepričanih 14 odstotkov anketirank, šest odstotkov pa jih ni vedelo odgovora na vprašanje, kako bodo zadržale pozornost moških v času EURA 2008. Za moške je spodbudno, da se niti ena izmed udeleženk raziskave ni odločila na grožnjo s prekinitvijo zveze s partnerjem zaradi nogometnega prvenstva.