Tri pasje mladiče, ki pripadajo izvršemu direktorju podjetja Louju Hawthornu, so klonirali iz genetskih vzorcev huskyja imenovanega Missy. Lastniku je ljubljena psica Missy poginila pred šestimi leti, zato se je odločil, da izkoristi možnost in jo kar klonira.

Postopek kloniranja hišnega ljubljenčka se začne z odvzemom celic iz izvirnega psa, ki se jih nato vstavi v jedro jajčeca, ta pa je kasneje vstavljen v nadomestno psico, ki mladičke donosi. Loujeve mladičke, ki so sicer črno-bele barve, je na primer donosil velik rumen pes.

Izvršni direktor podjetja se je podobnega projekta lotil že pred časom, takrat je na dražbi ponujal kloniranje mačk. Posel mu je propadel, saj ljudje niso bili pripravljeni plačati tako velike vsote. S kloniranjem psov, Hawthrone upa, da bo zaslužil več, saj meni, da so ljubitelji psov pripravljeni plačati več za kopijo svojega ljubljenčka.

Strokovnjakinja na področju medicinske etike, Leslie Cannold, pravi, da kloniranje hišnih ljubljencev prav tako sproža zapletena vprašanja o življenju in smrti. Vse bodoče lastnike kloniranih živali zato opozarja, naj ne bodo razočarani, če novi psi ne bodo povsem podobni poginulim. Na značaj nekega psa namreč vpliva tudi okolje in ne samo genetika.