Z omenjenimi načrti, ki jih je družba predstavila danes, želi Honda dohiteti svojega glavnega konkurenta, največjega proizvajalca avtomobilov na Japonskem in enega največjih na svetu, družbo Toyota. Ta hibridna vozila, bencinsko-električno izpeljanko modela prius, prodaja že več kot deset let, doslej pa je prodala že milijon teh vozi. Toyota po letu 2010 načrtuje prodajo milijon hibridnih vozil na leto.

Predsednik uprave Takeo Fukui imena Hondinega novega produkte še ni želel razkriti, povedal pa je, da bodo izdelovali vozilo s petimi sedeži, pomembna novost bo uporaba nove tehnologije, ki bo zmanjšala velikost ter težo hibridnega sistema, kar bo nedvomno opazno v bolj učinkoviti porabi goriva. Fukui na tiskovni konferenci ni želel razkriti cene hibridnega vozila, je pa dodal da bo razlika med hibridnimi in standardnimi vozili manjša kot do sedaj, ocenjuje da približno 1500 eurov. Nov model bo na voljo le v hibridni obliki.

Honda v segmentu hibridnih vozil zaostaja za Toyoto, ki je po svetu prodala več kot milijon modelov svojega najbolje prodajanega hibrida Priusa, Honda pa le 262.000.

Poleg Honde in Toyote so na področju proizvodnje hibridnih vozil dejavni tudi Mercedes-Benz, ki bo prihodnje leto predstavil prvo hibridno vozilo, pa tudi GM s Chevroletovim voltom in Nissan. Ta načrtuje, da bo leta 2010 predstavil vozilo, ki ga bo poganjala izključno elektrika.

Prednost hibridnih vozil je predvsem v bolj ekološki in učinkovitejši izrabi energije, ko motor med vožnjo sam prestavlja med standardnim in električnim motorjem, obenem pa znova uporabi tudi energijo, ki jo vozilo ustvarja s samim gibanjem.