Vstopnico za sobotni finale so si včeraj pripeli predstavniki naslednjih držav: Grčija, Romunija, BIH, Finska, Rusija, Izrael, Azerbejdžan, Armenija, Poljska, Norveška.

Takole pa slovenski "evrovizijci" na spletni strani o letošnji evroviziji komentirajo izbor finalistov: "V finale se je uvrstila, po mnenju nekaterih rahlo "pocukrana" Kalomira iz Grčije, romantični duet iz Romunije in ekscentrični pevec Laka iz Bosne in Hercegovine (njegova sestra med nastopom na odru obeša perilo). Srečo so imeli tudi Finci, ki na letošnji izbor ponovno pošiljajo metal skupino (in cel kup pirotehnike), pa ruski nacionalni zvezdnik Dima Bilan, ki je na oder pripeljal celo olimpijskega prvaka v umetnostnem drsanju in svetovno znanega violinista. V finale se je uvrstil tudi izraelski deček z zlatim glasom in srebrnim brezrokavnikom, Boaz Mauda, kateremu je skladbo napisala razvpita transeksualna diva Dana International, pa predstanice Armenije, Poljske in Norveške. Dovolj telefonskih glasov sta zbrala tudi predstavnika Azerbajdžana, ki letos na izboru sodeluje prvič."

Nastop slovenske predstavnice Rebeke Dremelj ocenjujejo kot energičen.Rebeko so spremljale vokalistke Sandra Feketija, Jelena Majić in Marina Durović ter plesalca Matej Bedič in Željko Božič. Slednji je bil tudi koreograf nastopa, med katerim so bili vsi oblečeni v oblačila Urše Drofenik.