Posadke nezemljanov naj bi bile vseh oblik, velikosti in barv, vendar naj bi bili njeni člani praviloma zeleni, je zapisano v dosjejih. Na ministrstvu so povedali, da ima 90 odstotkov poročil povsem banalne pojasnitve, deset odstotkov pa je nepojasnjenih.

Vesoljec Algar se je hotel razkriti vladi

Poročilo iz leta 1983, ki ge je podal nek 78-letnik, je povedal, da je nezemljane zagledal, ko je ponoči ribaril. Obiskovalcem v zelenih oblačilih je sledil na njihovo vesoljsko ladjo, vendar so ga pregnali, češ, da je prestar in preveč onemogel za njihove potrebe.

Dve leti kasneje je ministrstvo prejelo pismo, v katerem jih je avtor obvestil, da je vesoljsko plovilo sestrelilo drugo plovilo v reko Mersey v severni Angliji. Avtor pisma je zapisal, da je razvil prijateljstvo z vesoljcem z imenom Algar. Algar se je hotel razkriti vladi, vendar so ga tik pred tem ubili drugi nezemljani, je povedal. Avtor naj bi ostal v telepatski navezi z vesoljcem Malcbenom.

Že 11.000 bližnjih srečanj

Ministrstvo je do danes prejelo že 11.000 poročil o bližnjih srečanjih, ki segajo v leto 1950, toda le nekaterim poročilom je uspelo pridobiti pozornost medijev. Nekatera poročila so ostala nepojasnjena, vendar ti fenomeni ne predstavljajo grožnje državni varnosti in zato bi bile državne preiskave na tem področju neutemeljene, je ministrstvo zapisalo v uradnem pismu leta 1985.

Izraz UFO (Unidentified Flying Object) oziroma NLP so prvič uporabile ameriške letalske sile tri leta po tem, ko so uporabili izraz »leteči krožnik« za opis nepojasnjenega fenomena  v Washingtonu junija 1947.