Točke za svetovni pokal so osvojili še mladi Poljak Robert Kubica, Nemec Nick Heidfeld, dvakratni svetovni prvak Fernando Alonso ter Avstralec Mark Webber in Nemec Nico Rosberg. Na vrhu skupnega seštevka se položaj ni bistveno spremenil. Vodstvo je zadržal Räikkönen, razlika pa je v tem, da zdaj Finec nima le enega zasledovalca, temveč dva. Hamiltonu se je pridružil Massa, oba pa za vodilnim zaostajata sedem točk.

Dirka v Turčiji ni bila med najbolj atraktivnimi v letošnji sezoni, zagotovo pa bo v najlepšem spominu ostala Felipeju Massi, ki je tu zmagal že tretjič zapored, drugič v tej sezoni. Prvi štartni položaj v kvalifikacijah je pretvoril v zanesljivo zmago, odločale pa so malenkosti, zlasti izbira gum in posledično postanki v boksu. Ferrari se je v nasprotju z večino ostalih moštev odločil za mehke pnevmatike, saj je bila temperatura zraka v Carigradu za ta čas zelo nizkih 17 stopinj Celzija.

V prvih krogih - po trku med Giancarlom Fisichello in Japoncem Kazukijem Nakajimo je moral na progo varnostni avto - je Massa držal rahlo prednost pred Lewisom Hamiltonom in Heikkijem Kovalainenom, po 20. krogu, v katerem je Hamilton opravil že prvo menjavo gum, pa je vedno težje zadrževal napade Britanca. V tem času je Kovalainen, ki je prvič v karieri štartal s prve vrste, zdrsnil na rep razpredelnice, saj je moral v bokse zaradi predrte gume po trku s svetovnim prvakom Räikkönenom.

Hamilton je prešel v vodstvo v 24. krogu in si v naslednjih treh krogih privozil tri sekunde naskoka pred Masso, toda Britanca sta čakala še dva postanka, Masso pa le eden. Ko je Hamilton tretjič odšel do mehanikov, je Massa znova prevzel vodstvo, ki ga do konca dirke ni več izpustil iz rok.

Na novinarski konferenci po dirki se je Brazilec pošalil, da mu to dirkališče tako ustreza, da bo zaprosil za turško državljanstvo, nato pa nadaljeval v resnejšem tonu: "To je fantastično. Zmagati trikrat v nizu na tem dirkališču je nekaj zelo posebnega. Ko me je Hamilton prehitel, sem vedel, da še ni konec dirke, saj so mi mehaniki sporočili, da ima Ferrari strategijo treh postankov. Se že veselim naslednje dirke v Monte Carlu," je povedal Massa.

Z drugim mestom je bil zadovoljen tudi Lewis Hamilton. "S kvalifikacijami nisem bil preveč zadovoljen, zato nisem imel visokih ciljev. Upal sem na uvrstitev okoli petega mesta, tako da sem z drugim prezadovoljen," je povedal Hamilton.

Šesta dirka od osemnajstih za svetovno prvenstvo bo 25. maja po ulicah kneževine Monaka.