Iz istega razloga po alkoholu posega tudi 23 odstotkov žensk, še dokazuje študija, ki je objavljena v publikaciji BMC Public Health. Pri mladih, ki zaradi seksa uživajo alkohol in mamila, je tudi večje tveganje za nezaščitene spolne odnose. Izkazalo se je tudi, da mladi v želji po izboljšanju svojega spolnega življenja zavestno popivajo in uživajo nedovoljene droge, in to kljub dejstvo, da se zavedajo negativnih, posledic ki jih tako obnašanje lahko ima. Uživanje alkohola je tudi neposredno povezano s spolnimi odnosi pred 16. letom starosti, še posebej pri dekletih.

Približno polovica mladih Dunajčanov je uživala alkohol in seksala pred šestnajstim letom starosti. Tovrstni delež je bil v Benetkah 36 odstotkov, v Palmi 37 odstotkov in v Liverpoolu 30 odstotkov. Več kot četrtina jih je za boljši seks uživala kokain. Uživanje drog je bilo sicer v korelaciji z večjim številom spolnih partnerjev.

Prof. Mark Bellis, ki je vodil študijo je dejal, da „milijoni mladih Evropejcev namerno uživajo nedovoljene droge in alkohol v povezani s seksom, kar spremeni njihove odločitve glede spolnosti in zelo povečuje rizično spolno obnašanje“. Povedal je tudi, da je v kampanje, namenjene preprečevanju zlorabe alkohola pri mladih, nujno treba vključiti tudi spolnost, saj je oboje tesno povezano.