Nekdanji nemški častnik je bil eden od osmih častnikov, ki so načrtovali ustrelitev Hitlerja in vodjo enot SS Heinricha Himmlerja 13. marca 1943 med obiskom vzhodne fronte. Atentat je propadel, ker se je Himmler v zadnjem trenutku odločil, da se obiska ne bo udeležil, atentatorji pa so se umaknili, saj so se v primeru preživetja Himmlerja bali krvave bitke za premoč med enotami SS in nemško vojsko.

Von Böselager je leta 2004 povedal, da bi bil tisti dan zagotovo streljal in pokazal pištolo, s katero je nameraval ubiti Hitlerja.

Ustrelitev pa ni bila edini poskus usmrtitve Hitlerja. Von Böselager je bil tudi eden od 200 zarotnikov, ki so Hitlerju 20.julija 1944 podtaknili bombo v kovček v generalštabu v Vzhodni Prusiji, današnji Poljski. Takrat je atentat spodletel, saj je kovček neki častnik prestavil za masivno hrastovo mizo.

Philipp Freiherr von Böselager je bil še zadnji preživeli od skupine 200 zarotnikov. Večino ostalih so nacisti prijeli in usmrtili z mučenjem, nihče izmed njih pa med mučenjem ni izdal njegovega imena. Sam je povedal, da je imel za primer prijetja s seboj vedno kapsulo s cianidom.