O predvolilnih koalicijah ne razmišljajo, je v odgovoru na novinarsko vprašanje dejala predsednica LDS Katarina Kresal in dodala, da pa ni nič narobe, če skupaj ugotovijo, da se nekatere stvari delajo narobe oz. kako bi bilo bolje, da bi se izvajale. Skupna novinarska konferenca je po njenih besedah "primer, kako lahko stranke, ki so sedaj v opoziciji, sodelujejo pri nekaterih pomembnih vprašanjih za nadaljnji razvoj Slovenije". Če opozorijo skupaj, je po njenem mnenju večja verjetnost, da jih bo slišalo več ljudi. In takšnega sodelovanja se zagotovo nadejajo tudi v bodoče.

Tudi predsednik Zares Gregor Golobič je dejal, da današnja novinarska konferenca ni napoved pred- oz. povolilne koalicije. Mandata še ni konec, odgovornost opozicije pa je, da ne razmišlja le o volitvah in dneh po volitvah, ampak da opravlja svoje opozicijsko delo. Vsako sodelovanje med strankami, ki se razlikujejo in so pogosto tekmice, prispeva k temu, da se bolje razumejo in lahko v neki situaciji tudi prej najdejo skupni jezik, je dodal. A, kot je poudaril, ima vsaka stranka svojo identiteto.

Kot je menil predsednik SD Borut Pahor, so v tem mandatu od opozicijskih strank najtesneje sodelovali s sedanjo vlado, saj so podpisali več sporazumov. V drugi polovici mandata pa je prišlo po njegovem v politiki in obnašanju vlade do pomembnih sprememb, ki ga skrbijo. Pahor tako pravi, da ljudem, ki se ozirajo za spremembami, dajejo na nek način sporočilo, "da obstaja neko upanje, da pride do iskanja sorodnosti, ki bi obrodile tolikšno programsko enotnost, da bi lahko to na koncu pripeljalo tudi do sodelovanja. A tega vnaprej ni mogoče napovedati. Med nami so in bodo ostale razlike," je poudaril Pahor.