V prepolni Festivalni dvorani je strokovna žirija, ki so jo sestavljali atletinja Jolanda Čeplak, kolesar Gorazd Štangelj, boksar Dejan Zavec, hokejist Robert Ciglenečki in drugi, izbirala med dekleti, katerih življenje je povezano s športom. V konkurenci skoraj tristo tekmovalk iz vse Slovenije jih je imelo v velikem finalu čast nastopiti le 24.

Prireditev sta povezovala nekdanja atletinja in srebrna olimpijka iz Atlante Brigita Bukovec in športni novinar Rok Plestenjak. Poleg privlačnih deklet so se na odru zvrstili številni glasbeni in plesni gostje. Slovensko glasbo so predstavljali Alenka Gotar in Turbo Angels, manjkala pa nista niti gosta iz sosednje Hrvaške, Aki Rahimovski in Daniel Popović. Ta je z znamenito pesmijo Džuli požel največ navdušenja med obiskovalci v dvorani. Bogato plesno znanje sta pokazala četrtouvrščena z zadnjega svetovnega prvenstva Miha Vodičar in Nadiya Bychkova. Priljubljena Ukrajinka, ki je nekaj svojega telesa razgalila tudi za slovenski izvod najbolj brane revije za moške, se je tokrat želela preizkusiti v vlogi tekmovalke, vendar se tekmovanja zaradi tujega potnega lista ni mogla udeležiti.

Sicer pa so se brhke športnice predstavile strokovni žiriji in občinstvu v štirih izhodih. Največ zanimanja so bile deležne pri drugem, ko je vsaka tekmovalka pokazala nekaj športnih veščin. Nekatere od njih so se opogumile in s svojimi boksarskimi vložki kot za šalo premagovale moške tekmovalce. Vsaka se je potrudila na svoj način, a ta večer je žirija le eno dekle lahko okronala za najlepšo športnico. Ritmična gimnastičarka Pia Arhar, članica športnega društva Moste, je nekaj minut po razglasitvi sijala od navdušenja: "Zelo sem presenečena, saj nisem pričakovala, da bom med vsemi tekmovalkami zmagala. Ta naslov mi pomeni zelo veliko." Ljubljančanka se bo odslej lahko vozila z novim avtomobilom, vendar bo štirikolesnik moral malo počakati v domači garaži, saj prikupna Pia še ni opravila vozniškega izpita.

Svoje misli je po končani prireditvi strnil tudi idejni oče tekmovanja za najlepšo slovensko športnico Srečko Čož: "Prireditev je izjemno uspela in presenečen sem nad velikim odzivom občinstva. Očitno bomo morali prihodnje leto zaradi velikega zanimanja javnosti tekmovanje izvesti v večji dvorani. Sicer pa sem zelo zadovoljen zaradi pokroviteljev, ki so z razumevanjem sprejeli še eno lepotno tekmovanje, katerega sporočilo je, naj se dekleta ukvarjajo s športom in z njim skrbijo za svoje zdravje."