Poleg dopolnjenih osnutkov odlokov bosta javno razgrnjeni tudi okoljski poročili. Gradivo bo v času javne razgrnitve dostopno na spletni strani oddelka za urejanje prostora https://urbanizem.ljubljana.si.

V prostorih Jakopičeve galerije bo javno razgrnitev spremljala razstava, gradivo pa bo na ogled od ponedeljka do sobote med 10. in 18. uro. V prostorih posameznih četrtnih skupnosti bo gradivo razgrnjeno samo v delih, ki se nanašajo na območja teh četrtnih skupnosti. Ogled bo mogoč v poslovnem času in ob sredah do 18. ure.

Oddelek za urejanje prostora bo med 5. in 29. majem pripravil tudi javne obravnave gradiva v vseh 17 ljubljanskih četrtnih skupnostih. V času javne razgrnitve pa bodo v veliki sejni dvorani na Magistratu organizirali tri okrogle mize. 13. maja ob 13. uri bodo pripravili okroglo mizo o načrtovanju prometa v MOL. Okrogla miza o načrtovanju zelenih površin in varstvu okolja v MOL bodo pripravili 20. maja ob 13. uri. Oblikovanje mesta in razvojni projekti v MOL pa bo naslov zadnje okrogle mize, ki bo 22. maja ob 13. uri.

Dopolnjeni osnutek strateškega prostorskega načrta in okoljsko poročilo sta bila javno razgrnjena že med 1. oktobrom in 2. novembrom lani, 1. oktobra pa ga je sprejel ljubljanski mestni svet. Dokumenta bosta ponovno razgrnjena zaradi vsebinskih dopolnitev na podlagi pripomb in predlogov, podanih na javni razgrnitvi, ter uskladitve z določbami pravilnika o vsebini, obliki in načinu priprave občinskega prostorskega načrta ter pogojih za določitev območij sanacij razpršene gradnje in območij za razvoj in širitev naselij.