Teniški obračun z lani spremenjenim načinom igranja (prvi del izžrebane dvojice igrajo osem iger, vsak igralec prispeva točke tudi za moštveno uvrstitev, v drugem delu pa pridejo na površje še posamezniki, natančneje v dvojicah ne glede na šport, ki ga zastopajo) pa je bil tudi izenačen kot še nikoli doslej (petkrat so doslej zmagali nogometaši, dvakrat rokometaši in lani smučarji). Tokrat se je prvič zgodilo, seveda zaradi zbiranja točk posameznikov in ne neposrednih obračunov, da sta si zmago razdelila dva, nogometaši in prvič še košarkarji, rokometaši in smučarji pa so zaostali le za tri oziroma štiri točke (zmagovalci so jih zbrali po 75). Na koncu sta med šestnajstimi najboljšimi (po pet smučarjev in nogometašev, štirje košarkarji in dva rokometaša) slavila košarkar Peter Weibl in smučar Sašo Robič, ki sta v finalu pod tuš, na pivo in imenitno zakusko odpravila nogometaša Vilija Amerška in drugega košarkarja Pavleta Polanca.

Nogometašev je na tradicionalno prijetno srečanje prišlo največ. Tudi Srečko Katanec, ki spet ni igral, "ker dvojice niso njegova igra in raje teče po igrišču sam zase kot za dva", a se je z zanimanjem spustil bolj v smučarske kot nogometne pogovore. Tudi Borut Škulj, Vito Dimitrijević in Mariborčan Milan Žižek, ki bi bil sicer s 75 leti najstarejši (ta naslov je tako prepustil svojemu nekdanjemu someščanu Ivu Daneuu, ki jih bo jeseni dopolnil 71), so raje ostali pri klepetu in pijači. Na drugi strani je Tone Vogrinec kot selektor smučarjev nestrpno čakal, kdaj se bo kdo primajal izza kakšnega vogala in pred štartom jih je vendarle nabral dovolj. Tudi direktor SZS Jaro Kalan je prišel. Manjkalo mu je nekaj teniških adutov: na kolku operirani Bojan Križaj, poškodovani Sandi Kavčič, ki je takrat zavzeto spremljal nastop svojega sina Blaža v Davisovem pokalu na Cipru, Dušan Gorišek se je edini poškodoval med turnirjem, sicer ogromnokrat "službeno zadržanega" predsednika SZS Staneta Valanta pa tudi tokrat ni bilo. A mu vsaj ni bilo treba zabresti v vroče spomladanske smučarske pogovore.

Rokometaši so nastopili v "železni zasedbi", tudi s Celjanom Vladom Bojovičem, ki pravi, da ga po operaciji kolka ne bo več med rekreativnimi udeleženci iger z žogo, od tenisa pa ga bo težko odvrniti, ker se počuti imenitno.

Tudi košarkarji so bili oslabljeni, manjkal jim je celo selektor Tine Logar, da o njihovem "najmlajšem" adutu v tej druščini, Petru Vilfanu, ki je moral v svoj rodni Maribor, niti ne govorimo.

Za prvo okroglo obletnico prihodnje leto vsi obljubljajo svojo "naj" udeležbo in tudi Jože Mermal je v svojem in BTC-jevem imenu obljubil posebno slavje. Športnih legend le ni moč vsak dan zbrati skupaj. Dveh izmed prvih udeležencev ni več. Košarkar Peter Kralj in nogometaš Pero Radulovič sta že odšla za vselej...