Londonska porota je tudi potrdila, da je k smrti Diane in njenega spremljevalca Dodija pripomoglo dejstvo, da par ni uporabljal varnostnih pasov. Dokazov, da bi bila v njuno smrt vpletena londonska tajna služba, ni, so zaključili porotniki. Medtem Mohammed al Fayed še vedno trdno verjame, da so   njegovega sina in Diano umorili tajni agenti britanske obveščevalne službe po navodilih britanske kraljeve družine. Katherine Witty, tiskovna predstavnika Al Fayeda, je rekla, da dveh ključnih prič niso zaslišali in da je "mogoče, da je v smrt para vpleten MI6". Poroti tudi niso predvajali posnetkov zaslišanja britanske kraljice in njenega moža Filipa.

Odločitev porota je bila skoraj soglasna, saj je za proti „zaroti“ , ki naj bi povzročila smrt princese, glasovalo 9 porotnikov. Porota je tudi potrdila, da je bil voznik pijan in da paparaci, ki so preganjali par po pariških ulicah, nosijo velik del odgovornosti za nesrečo. Z odločitvijo sodišča pa je zelo nezadovoljen Mohammed al Fayed. Še vedno je prepričan, da so par umorili. Njegov tiskovni predstavnik je povedal, da je „razočaran zaradi odločitev porote in šokiran, da preiskovalci niso zahtevali, da jim člani britanske kraljeve družine, francoska policija, forenziki in paparaci ne izročijo dokazov, s katerimi razpolagajo. V preiskavi so sicer zaslišali več kot 250 prič.

Britanska princa William in Harry sta se sodišču za „temeljito opravljeno delo, ki je temeljilo da dokazih“ že zahvalila.