Pravi, da ga ob prevzemu funkcije ni čakalo skoraj nič v naprej pripravljenih projektov za razvoj in prijazen videz občine Mengeš. "Začeti je bilo treba povsem na novo, saj so si občani želeli sprememb in hkrati zaslužili, da se začnejo tudi v Mengšu stvari premikati," pojasnjuje župan občine, kjer se število prebivalcev zaradi hitrega priseljevanja že približuje številu 7000.

Posledice priseljevanja so se po županovi ugotovitvi najprej pokazale na zmogljivostih vrtca, ki so mu že lani dodali dva oddelka v osnovni šoli. Med najbolj pereče težave po njegovem mnenju sodi predvsem nevzdržen promet, ki se vali skozi središče mesta.

"Dolgo načrtovana obvoznica je končno postala realnost," se pohvali župan Jerič in pojasni, da bodo začeli delati prihodnjo pomlad. Investitor je država, občina bo primaknila desetodstotni delež. Upa, da bo obvoznica končana v letu 2010, in prepričan je, da bo z njo mesto znova oživelo. Da bi bilo še lepše, se že dogovarja s proizvajalci barv in lokalnimi slikopleskarji o široko zastavljeni akciji za obnovo fasad vseh hiš ob glavni cesti. Prepričan je, da bodo tudi lastniki hiš pripravljeni sodelovati v akciji za lepšo podobo mesta, ki naj bi z novim sloganom "Mesto na deželi" ostalo prepoznavno po glasbi in izdelovalcih glasbil, hkrati pa po prijetnem videzu ter bogati kulturni, športni in obrtniški vsebini.

V ta sklop sodijo tudi novi prostori knjižnice, ki jih bodo pod občinsko upravo uredili to jesen, že urejen športni park s Harmonijo, vse bolj obiskana trimsteza, do Mengeške koče pa naj bi cesto asfaltirali že to pomlad in dela končali do jeseni. Novo športno dvorano v velikosti rokometnega igrišča naj bi zgradili vzhodno od osnovne šole. Urediti nameravajo tudi križišče nasproti Gasilsko godbenega doma, v prihodnjem letu pa še križišče Lovec. Uredili bodo tudi zanemarjeno območje nekdanjih tovarn Trak in Eta Kamnik v centru, kjer naj bi v dveh letih stal nov, sodoben trgovski center.