Kot je pojasnil Joras, ni predvideval, da bi se danes lahko kaj zgodilo, saj po njegovih besedah ponarejena zemljiška knjiga ne more imeti pravnih učinkov. Joras je izrazil zadovoljstvo, da je predsednik vlade Janez Janša dejal, da Joras kot najemnik zemljišč lahko ta še vedno uporablja in da bo Slovenija stala za svojo lastnino.

Na vprašanje, če ima kakšne informacije, kaj naj bi Urban Cerar nameraval storiti, je Joras dejal, da prihajajo zelo različne informacije, ki naj ne bi bile pozitivne do Jorasa oziroma lastnine Slovenije. Na Cerarjevo napoved, da bo proti Jorasu vložil tožbo, če se ne umakne z zemljišča, pa je Joras dejal, da sam ne priznava pristojnosti hrvaških sodišč na tem območju. Ne Joras ne njegov odvetnik Danijel Starman morebitne tožbe do danes nista prejela.

Cerarjev odvetnik Mitja Zupan pa danes glede tožbe ni želel povedati ničesar. Dejal je, da kot odvetnik ne želi odgovarjati na vprašanje glede svoje stranke, ker gre za zaupen odnos. Zupan meni, da tako on kot Cerar na novinarska vprašanja nista dolžna odgovarjati in ne bosta odgovarjala. Po njegovih besedah gre za zasebno zadevo Cerarja, pri čemer je dodal, "da se preko zasebnih glav tu perejo neki državni posli", kar po njegovem mnenju ni v redu. Zakaj bi moral Urban Cerar trpeti in gledati neke spore okrog državne meje, je pojasnil Zupan.

Kot je znano, je odvetniška pisarna Zupan, Martelanc, Ilič, Puc iz Ljubljane že pred časom v imenu Cerarja Jorasu zagrozila s tožbo in odškodnino, če Joras zemljišče do 30. marca ne sprazni in odstrani predmete, ki jih ima na zemljišču. Kmetijska zemljišča na območju ob Dragonji je konec februarja prodala mestna občina Buje, Cerar pa je kupil hektar in sedem arov.