Projekt je zasnoval inženirski biro Ponting iz Maribora. Vrednost del je v tej fazi ocenjena na 145 milijonov evrov. Če ne bo nepredvidenih okoliščin, bodo most začeli graditi še letos, dela pa naj bi bila predvidoma zaključena v dveh letih.

Predsednik upravnega odbora SCT Ivan Zidar je ob izbiri slovensko-avstrijskega konzorcija za gradnjo mostu čez Savo izrazil zadovoljstvo, saj je SCT posel pridobil kljub visoko postavljenim pogojem razpisa. SCT je v zadnjem času na trgih jugovzhodne Evrope vedno bolj dejaven, saj je poleg poslov v Srbiji pridobil več poslov tako v Bosni in Hercegovini kot tudi v Albaniji.

SCT ima v Beogradu mešano podjetje, kjer v sklopu gradbenega kompleksa z več kot 23.000 kvadratnimi metri proizvodnih hal že obratuje nova železokrivnica, v kratkem pa bo obratovala še tovarna betonskih elementov. SCT je v Srbiji pridobil tudi kvalifikacijo za izdelavo ponudbe za rekonstrukcijo mostu Gazela in za gradnjo obvoznice Beograd.

Naročnik in izvajalci bodo na srečanju v Beogradu, ki v prihodnjih dneh, uskladili še zadnje elemente pred dokončnim podpisom pogodbe. Uskladili bodo tudi terminski plan z datumom uvedbe in začetka del ter datum podpisa pogodbe, so še sporočili iz SCT.