V resnici je kariero končal zaradi poškodbe vratu, novica pa bi si vseeno zaslužila nekaj več prostora v medijih. Konec koncev je nogomet tako dokončno ostal brez najslavnejšega para dvojčkov vseh časov, katerega čast je zadnjih nekaj sezon branil zgolj Ronald de Boer. Njegov nekaj minut mlajši brat Frank de Boer je nogometne čevlje v kot postavil že leta 2006. In glede na to, da sta na svetu le okoli dva odstotka dvojčkov oziroma trojčkov, je težko verjeti, da se bosta v kraljestvu nogometa kmalu spet pojavila dva tako znana in tako dobra.

Nizozemska dvojčka De Boer sta se leta 1970 rodila v pristaniškem mestu Hoorn, kjer več kot polovico površine prekriva voda. Ribištvo je najbolj priljubljena obrt, večina od okoli 70.000 prebivalcev pa v nogometnem prvenstvu pesti drži za Ajax. To ne čudi, saj je Amsterdam oddaljen le okoli 40 kilometrov, to pa je tudi razdalja, ki je dvojčka ločila od velikih sanj. Frank in Ronald namreč nista sanjala o tem, da bosta življenji preživela na ribiških ladjah, pač pa sta se že v mladih letih zaljubila v nogometno žogo. V mlajših kategorijah so imeli trenerji precej težav, da so ju razločevali, saj sta si bila podobna kot dve nogometni žogi, toda ob rojstvu vendarle nista dobila enakih nogometnih vrlin.

Tako se je Frank najbolje znašel v obrambi, Ronald pa v napadu oziroma na sredini igrišča. Leta 1991 se je njuna nogometna pot prvič ločila, ko je starejši Ronald za dve leti odšel na kaljenje h Twenteju, Frank pa je tedaj že blestel pri Ajaxu in tudi v nizozemski reprezentanci. Leta 1993 se je Ronald vrnil k nizozemskemu velikanu in kmalu ju je spoznal cel svet. Natančneje v sezoni 1994/95, ko je Ajaxov otroški vrtec, v katerem so se igrali tudi Patrick Kluivert, Edgard Davids, Clarence Seedorf, Nwankwo Kanu, Marc Overmars, Edwin Van der Sar, Jari Litmanen in drugi, pokoril Evropo in osvojil elitno ligo prvakov.

Zmaga v velikem finalu proti AC Milanu je bila senzacija vseh senzacij, dvojčkoma pa je odprla vrata v nogometni raj. Leta 1998 sta namreč z roko v roki odšla k Barceloni, kjer pa jima sreča ni bila naklonjena. Tako Ronald ni veliko igral, Frank je padel celo na dopinškem testu, za nameček pa je Barca preživljala še eno največjih kriz v svoji zgodovini. Po Frankovi avanturi pri Galatasarayju sta nato skupaj igrala tudi na Škotskem za Rangers iz Glasgowa, kot se za tesno povezana dvojčka spodobi, pa sta kariero zaključila v Katarju.

"Dnevi največje slave so seveda že daleč stran in na ulicah se dogaja, da me kdaj kdo pokliče po bratovem imenu. A brez njega mi zagotovo ne bi uspelo. Čeprav ga zbadam, da je le moj mlajši brat, da me mora poslušati in ubogati, je dejstvo, da je bil skozi celotno kariero moj največji zaveznik in najboljši svetovalec. Sedaj pravi, naj se mu pridružim pri Ajaxu, kjer trenira mlade nogometaše. Bomo videli, a najprej se bom vrnil v Hoorn in si kupil ribiško barkačo," na korenine kljub vsemu še ni pozabil sveži nogometni upokojenec Ronald de Boer.