4 (štiri) smrtne žrtve

V času od 11. do 16. marca so za posledicami prometnih nesreč, ki so se zgodile na slovenskih cestah, umrli štirje ljudje.

Sreda, 12. marca - Mariborski policisti so na glavni cesti med Slovensko Bistrico in Ptujem zunaj naselja Starošinci obravnavali prometno nesrečo, v kateri je umrl 41-letni voznik osebnega avtomobila renault clio, doma iz okolice Ptuja. Vozil je proti Kidričevemu in v križišču z lokalno cesto za Starošince kljub zaviranju trčil v zadnji del osebnega avta kia. Z njim je 35-letna voznica stala na cesti in nameravala zaviti levo na lokalno cesto, saj je nasproti po prednostni cesti peljal tovornjak. Po trčenju je kio odbilo naprej po desnem smernem vozišču, voznika renaulta pa v levo, kjer je vanj trčil voznik tovornjaka. Poškodbe 41-letnega voznika so bile tako hude, da je na kraju umrl, voznika kie in tovornjaka pa sta bila lažje poškodovana.

Petek, 14. marca - Ob 13.45 je 43-letni voznik iz okolice Mirne Peči peljal traktor s priklopnikom po lokalni cesti iz smeri naselja Šranga proti Jablanu. Ko je pred Jablanom vozil po blagem klancu navzgor, je 16-letna potnica iz okolice Mirne Peči zdrsnila s povezovalnega droga prikolice in padla pod priklopnik. Ni ji bilo več pomoči.

Tragična nesreča se je zgodila tudi nekaj minut pred 18. uro na lokalni cesti Završje-Škofja Riža nad Trbovljami. Enainpetdesetletni voznik osebnega avta iz okolice Zagorja ob Savi je iz neznanega vzroka zapeljal s ceste na nasip, kjer se je prevračal okoli 100 metrov. Pri tem je padel iz vozila in zaradi hudih poškodb je umrl na kraju nesreče.

Ob 18.25 pa je na regionalni cesti Novo mesto-Mirna Peč pri naselju Brezje 57-letni Novomeščan z osebnim avtom trčil v 41-letnega pešca, tudi Novomeščana, ki je prečkal cesto zunaj prehoda za pešce. Pešec je bil na mestu mrtev.