Novega guvernerja so pozdravili tudi republikanski člani senata in predstavniškega doma, predvsem demokratski, ki bi najraje čim prej pozabili na škandal. Prisege se je udeležila tudi demokratska predsedniška kandidatka Hillary Clinton, ki je v slabo voljo niso spravili niti vzkliki v podporo njenemu nasprotniku Baracku Obame z galerije. Paterson in Spitzer sta med tako imenovanimi super delegati, ki so ji že izrazili podporo za osvojitev demokratske predsedniške nominacije, čeprav bo Spitzer svoj glas izgubil, ker je odstopil s položaja.

Paterson je obljubil, da bo odslej z republikanci sodeloval v korist države in s tem nakazal, da bo njegovo vodenje New Yorka drugačno od Spitzerjevega napadalnega sloga, s katerim se je hitro zapletel v spore z republikanci že pred 14 mesecih na začetku svojega mandata, ko je domnevno naročil nadzorovanje vodje senatne večine Josepha Bruna. Slednji se je v ponedeljek nasmejal Patersonovi šali, da sprejema vabilo na kosilo, vendar bo s seboj vzel preizkuševalca hrane.

Spitzer je bil v času prisege na svojem posestvu nedaleč od Albanyja, kjer medtem čaka na odločitev zveznih tožilcev, ali bodo proti njemu vložili obtožnico.