Za zagon generatorja je treba vstaviti le poseben vložek in dodati navadno vodo. Pri tem ni treba dodajati destilirane vode, saj naprava deluje tudi, če se doda morska voda.

Mali generator je namenjen predvsem za kampiranje, uporabo na odročnih mestih ali v kriznih primerih. Kakovostno ohišje je odporno na zunanje vplive in ima neomejen rok trajanja, prav tako zelo dobro zobu časa kljubujejo tudi vložki. Generator z enim polnilom proizvede 400 vatov energije, kar prek izhoda za izmenični električni tok in dveh USB-konektorjev omogoča 14-urno neprekinjeno napajanje prenosnih računalnikov, luči, televizij in drugih električnih ter elektronskih pripomočkov. Z enim polnilom je mogoče napajati prenosni računalnik od osem- do desetkrat. Ker je tih in brez škodljivih emisij, je uporaben tudi v zaprtih prostorih.

"Hydropak je prvi prenosni energijski sistem, ki se aktivira z vodo. Prihodnje leto bomo predstaviti še več podobnih izdelkov, saj smo prepričani, da je uporaba tehnologije gorivnih celic v energijskih sistemih praktična, ekonomična in dosega visoko učinkovitosti. Na energetskem področju danes vlada tržna vrzel, ki jo bodo takšne alternativne tehnologije kmalu zapolnile," je izjavil George Gu, direktor podjetja Horizon Fuel Cell Tehnologies.

Preden bo mogoče generatorje Hydropak kupiti, mora naprava opraviti še potrebne varnostne preizkuse. V ZDA jih bo verjetno mogoče kupiti v drugi polovici leta. Generator bo predvidoma stal okoli sprejemljivih 300 evrov, kar je precej manj od podobnih naprav, ki delujejo po principu gorivnih celic. Za vsak dodatni vložek pa bo treba odšteti 16 evrov.