Inter je namreč aktualni italijanski prvak, na lestvici Serie A pa vodi tudi v tej sezoni in ima lepo prednost pred najbližjim zasledovalcem Romo. Za nameček je sploh edini italijanski klub, ki je vso svojo zgodovino preživel v najmočnejšem razredu nogometa na Apeninskem polotoku. Skupno je na domačih tleh doslej osvojil 23 lovorik (15 naslovov prvaka, več jih imata le Juventus in AC Milan), na tujem pa dvakrat postal tudi evropski klubski prvak.

Največ zaslug, da je Inter sploh ugledal luč življenja, ima njegov veliki tekmec AC Milan, ki je bil ustanovljen devet let prej. Toda petnajstim članom kluba Milan Cricket and Football Club ni bilo všeč, da so bila vhodna vrata praktično povsem zaprta za tuje nogometaše. Zaradi tega so odšli na svoje in nastalemu otroku nadeli ime Internazionale FBC Milano, s katerim so želeli vsem sporočiti, da je to klub tako za Italijane kot tudi tujce. Prvi naslov prvaka je Inter osvojil že dve leti kasneje, ko je bil njegov trener in tudi kapetan Virgilio Fossati, ki je kasneje življenje izgubil v prvi svetovni vojni.

Med prevlado fašizma in vladavini Benita Mussolinija se je moral Inter združiti s klubom Milanese Unione Sportiva in spremeniti ime v Ambrosiana SS Milano, ki je bil z rahlimi popravki v veljavi vse do konca druge svetovne vojne. Inter je prvo zlato obdobje preživljal v šestdesetih in sedemdesetih letih prejšnjega stoletja, ko je nogometaše vodil sloviti boter catenaccia Helenio Herrera, kluba pa se je prijel vzdevek La Grande Inter - veliki Inter. Po plodnih letih so sledila tudi sušna, v katerih se je smešil predvsem Massimo Moratti. Predsednik Interja je namreč vrsto let praznil svojo in klubsko blagajno z nakupi igralcev, ki so bili vse prej kot okrepitve (za Slovaka Vratislava Greška je odštel neverjetnih 10 milijonov nekdanjih mark), toda tudi Inter je slej kot prej znova prišel na svoj račun. Po razvpiti aferi Calciopoli, po kateri je moral Juventus v drugo ligo, AC Milan pa je sezono začel z minus točkami, so Nerazzurri postali prvaki prvič po letu 1989! Dodelili so jim sicer tudi tistega iz sezone poprej, ki pa ga nihče ne šteje za njihovega, saj ni bil dosežen na igrišču.

"Stari smo sto let, a po duši še vedno mladih nog. Naš veliki cilj v prvem obdobju naslednjih sto let je, da bi zapustili štadion San Siro. Že smo izbrali prostor, na katerem želimo zgraditi svoj novi dom," je načrte razkril Massimo Moratti in dodal, da mu je v življenju najbolj žal, da v dresu Interja nikoli ni videl igrati legendarnega francoskega nogometaša Erica Cantonaja.