Hrvaški Sportal na svoji spletni strani tudi piše, da sta novico prva objavila norveška časnika Verdens Gang in Aftenposten.

Spomnimo - Matthiasu Lanzingerju so nogo amputirali po strahovitem padcu na superveleslalomu v norveškem Kvittfjellu. Smučar je kar nekaj časa čakal na prvo pomoč, v dolino pa so ga prepeljali s turističnim helikopterjem, v katerem so morali najprej odmontirati klop. Vodja avstrijske Hans Pum reprezentance v tehničnih disciplinah je bil na organizatorje besen: „Nedopustno je, da na tako velikih tekmovanjih organizatorji nimajo reševalnega helikopterja,“ je izjavil.

Kot piše Sportal, ki povzema norveške medije, je odvetnik družine nogo zahteval za primer vložitve tožbe proti organizatorju tekmovanja s strani družine. Preiskavo je napovedal tudi vodja tekmovanja Günther Hujara. „Matthias je na operacijo čakal kar pet ur, kar je nedopustno. Pri takih poškodbah je pomembna vsaka minuta,“ je bil jezen Artur Trost, ki je leta 2001 po težki poškodbi v prometni nesreči rešil nogo Hermana Maierja.