V koalicijski SLS poudarjajo, da odločitev v celoti potrjuje njihov argument zoper prodajo, saj bi morali najprej vzpostaviti konkurenčne pogoje na telekomunikacijskem trgu. V DeSUS menijo, da čas in cena za prodajo nista primerna in da niso dobili jasnega odgovora, za kaj bi porabili kupnino.

Srečko Hvauc iz največje vladne stranke SDS je poudaril, da je treba biti pri takšnih prodajah preudaren in previden ter da se država po pričakovanjih obnaša kot dober gospodar. Ponudbi za Telekom očitno nista izpolnili pričakovanj, je še dodal. Po oceni NSi optimalni pogoji za prodajo niso bili zagotovljeni. Kot so sporočili, so poleg tega razprave v strokovni javnosti pokazale, da ponudbi nista preveč privlačni niti takšni, da bi lahko zagotovili nadaljnjo uspešno rast Telekoma.

V SD odločitev komisije vidijo kot posledico vseh napak v postopku prodaje. Sicer pa poslanec SD Milan M. Cvikl meni, da bi bila v primeru potreb po dodatnem kapitalu za razvoj Telekoma smiselna dokapitalizacija prek prve javne ponudbe. Član Zares in nekdanji minister za informacijsko družbo Pavel Gantar je odločitev pričakoval, ne bi pa bil presenečen, če bi se vlada zdaj odločila Telekom Slovenije prodati s prvo javno prodajo - kot NKBM. "To bi bil politično všečen korak, vendar bi bilo oškodovano državno premoženje," je opozoril.

Zadovoljni so tudi v SNS, saj nasprotujejo hitri in nepremišljeni razprodaji državnega premoženja tujcem. Predsednik stranke Lipa Sašo Peče je opozoril, da je v postopku mrgolelo napak. Od vlade zdaj pričakuje, da bo ustavila vse postopke prodaje Telekoma.