Skupini so kasneje omogočili, da je razbito okno zamenjala.

Kot je poročala srbska tiskovna agencije Beta, so po daljših pogovorih s policijo in dovoljenjem slovenskega veleposlanika Miroslava Lucija predstavniku skupine Simonu Simonoviću dovolili, da je skupaj z veleposlanikom zamenjal okno na vhodu v veleposlaništvo. Po besedah Simonovića se je slovenski veleposlanik zahvalil za lepo gesto in izrazil upanje, da bosta srbski in slovenski narod ostala v prijateljskih odnosih, je še poročala Beta.

Policija je svojo prepoved pojasnila s tem, da bi lahko na shodu prišlo do oviranja javnega prometa, ogrožanja zdravja, varnosti in lastnine ljudi.

Predstavnik skupine Evropa nima alternative Srečko Sekeljić je poudaril, da nedeljski shodi v Beogradu niso bili prepovedani, danes pa je policija prepovedala shod, katerega cilj je bil popraviti škodo teh neredov.

Kot je poročala avstrijska tiskovna agencija APA, je predstavnik skupine Simonović policijsko prepoved označil za "nevaren indic" za razmere v srbski družbi. "Oblasti ne pustijo, da bi se slišalo sporočilo evropske Srbije, medtem ko na drugi strani naše mesto uničujejo skupine razgrajačev," je dejal.

Na dan razglasitve neodvisnosti Kosova 17. februarja so nasilni protestniki vdrli v prostore slovenskega veleposlaništva v Beogradu in jih razdejali. Veleposlaništvo je zdaj ponovno odprto, vendar konzularni oddelek še ne dela.