Potem ko je konec sedemdesetih let minulega stoletja po krajšem stažu v podjetju Primat opravil livarski izpit, je leta 1980, pri 28. letih, v Rušah odprl obrt. Ta se je v skoraj treh desetletjih razvila v skupino šestih podjetij, med katerimi tri domujejo v drugih državah nekdanje Jugoslavije. Skupina Meltal zaposluje okoli 120 ljudi, krovna družba, ki izvaža v deset držav, pa je v letu 2006 ob skoraj stotih milijonih evrov prihodkov ustvarila za dobrih 1,8 milijona evrov dobička.

Snežič se že šest let ukvarja tudi z nepremičninskimi posli, predvsem v Mariboru, najbolj znan pa je po nakupu poslovno-upravne zgradbe Hidromontaže in območja Opekarne Košaki, kjer danes domuje Hofer.

"Posebnost Meltala je prav v tem, da podjetje proizvodnje ni selilo tja, kjer je delovna sila cenejša, ampak je izbralo drugačno strategijo. Surovine kupuje v Sloveniji in na Hrvaškem, nato jih da predelati v Avstrijo in Nemčijo, zatem pa polizdelke prodaja po vsej Evropi," je zapisano na spletni strani podjetja, ki je bilo leta 2005 nominirano za dravsko-pomursko gazelo.

Da Snežič še zdaleč ne ustreza definiciji privatizacijskega "tajkuna", dokazujejo tudi njegove težave s politiko. Potem ko je v začetku devetdesetih let zgradil novo livarno v Slovenji vasi, mu država več let zanjo ni izdala uporabnega dovoljenja. Leta 2006 pa je tedanjemu mariborskemu županu Borisu Soviču (SD) zagrozil z ovadbo, ker del območja, na katerem stojijo Meltalove hale, ni hotel opredeliti za centralne dejavnosti.

Iz javno dostopnih podatkov je razvidno, da je Snežič v minulih letih poslovno sodeloval s krogom Pivovarne Laško. Še leta 2002 je bil z 0,5-odstotnim lastniškim deležem tretji največji lastnik Radenske. Do leta 2004 je nadzoroval pid Infond, najdemo pa ga tudi med nadzorniki družbe Center naložbe v času, ko jo je prevzelo podjetje-nabiralnik Kolonel. Snežič je Center naložbe, ki je ključno podjetje v lastniški mreži okoli Pivovarne Laško Boška Šrota, nadzoroval do septembra 2006, ko je odstopil, uradno pa ga je skrivnostni največji delničar družbe razrešil leto dni pozneje.

Rado Snežič, ki naj bi imel po navedbah revije Manager okoli 13 milijonov evrov premoženja, s čimer naj bi bil celo najbogatejši občan Maribora, je v nasprotju z nečakom Rokom Snežičem, solastnikom podjetja Poravnava, s katerim domnevno nimata poslovnih stikov, zelo redek gost družabnih kronik. V enem izmed brezplačnikov smo lani lahko izvedeli, da poletni dopust preživlja na jahti, zasidrani v srednjem Jadranu.

Po podatkih revije Manager se je osebno premoženje družine Snežič močno povečalo, ko je njegova sedanja žena pred leti podedovala nekaj vrednih nepremičnin v Franciji.