Vse je ena sama ljubezen

Le kaj slovenskega Janeza od hiše ODŽENE?

Rad je daleč stran OD ŽENE!

S to ljubko domislico se po bifejih postavlja moj znanec Janez in sploh ni edina, ki jo ima na zalogi.

Druga se glasi takole: Dlje zdržim pod vodo kot doma.

Tretja: Povsod je lepo, doma je najhujše.

Četrta: Zakon je grob poseg v moško zasebnost.

In tako dalje in naprej, vse ob gromkem smehu ter odobravanju somišljenikov, ki mu jih nikoli ne zmanjka. Skoraj vsi so v gostilni zato, ker doma ne zdržijo. Zakaj?

I, zakaj, saj je jasno, odgovor je na dlani! Tega so krive njihove žene, njihove "ta stare".

Najhujši in največji sovražnik in zoprnik slovenskega moškega, ki je poročen, je njegova žena.

Le kako je to mogoče? Saj je že veliki France zapisal "zvesto srce in delovno ročico, za doto, ki je nima milijonarka" in s tem prelepo opisal, kakšen zaklad dobi slovenski moški, ko se poroči.

Zakaj moški ne marajo svojih žena? Saj jim te kuhajo, perejo, rojevajo otroke, skrbe za dom in družino, podpirajo tri vogale. Če za uspešnim moškim ne stoji ženska, ta sploh ne more biti uspešen… Zdi se, da prav v tem grmu tiči zajec!

Slovenke so namreč bolj pridne, pametnejše, bolj izobražene, podjetne, preudarne. Moški že dolgo ne veljajo več za močnejši spol, ženska uspešnost jih potiska v podrejen položaj. Ženske jih uspešno izrivajo z vseh položajev, ki so bili še pred kratkim skoraj izključno moška domena. Dokazov za to trditev je nebroj.

Moški čutijo, da so vse bolj prikrajšani, da izgubljajo nadvlado. Čeprav zna moški deset jezikov, ga ženska z enim zlahka premaga. Poraza pač ne morejo priznati, modre izkušnje jim velevajo, da se je treba umakniti na varno, torej v gostilno. Ženske je pač najbolje ljubiti z distanco. Ker jih ni mogoče razumeti, jih je treba ljubiti. Saj so kot sladkor - rafinirane in sladke.

Razen tega je tudi tako, da liter vina žensko lahko zelo polepša. Posebno, če ga spije moški.

In tako ubogi slovenski Janez, poraženec, ki ni tako pogumen, da bi poraz priznal, po gostilnah možači in se junači, svojo ženo pa ljubi z distanco.

Samo enega prijatelja imam, ki trdi, da ga žena razume. Res ga, saj je defektologinja.

Vse je ena sama ljubezen.