Zgodba z igro z rumeno žogico, z izjemo tega, da v njej v glavni vlogi nastopa nekdanja številka dve svetovnega tenisa, sicer nima nobene tesne povezave, razen morda tega, da je zelo prav prišla medijem, ki so obarvani enako kot teniška žogica.

Predvsem rumeni mediji na Hrvaškem že nekaj dni namreč živijo le od štorije, povezane s 36-letnim Splitčanom, od tako imenovane "prešuštniške afere". O vsem skupaj so se govorice sicer širile že dalj časa, prejšnji teden pa so v javnost prišli neizpodbitni dokazi o tem, da se je zmagovalec turnirja v Wimbledonu iz leta 2001 zapletel v razmerje s televizijsko voditeljico Vanjo Halilović. S tem seveda ne bi bilo še nič narobe, če ne bi priljubljeni Zec na ta način prevaral svoje dolgoletne spremljevalke Tanje Dragović, s katero imata tudi dva otroka, a tudi s tem podatkom zgodba še ne postane tako senzacionalna.

S palico po fotografu

Da je dvignila še več prahu, je znova poskrbel Ivanišević sam, ki je ponovno dokazal, da ni po koncu kariere postal nič manj vročekrven, kot je bil na igriščih. Ko so mediji objavili celotno zgodbo o stanovanju v središču Zagreba, v katerem sta se z Vanjo skrivoma dobivala, ni trajalo dolgo, da se je zapletel v prepir s Tanjo, ki ga je jezna vrgla iz stanovanja. Pred njim pa so Ivaniševića že čakali številni paparaci, ki nekdanjega teniškega asa seveda niso spravili v dobro voljo. Ko ji je zagledal, jih je najprej glasno preklel, iz prtljažnika svojega avtomobila vzel palico za golf in začel z vso silo udrihati po fotoaparatu fotografa tednika Story Borisa Beribaka. Ta je imel pač to smolo, da je razjarjenemu Ivaniševiću prvi prekrižal pot. "Zdaj boš videl svojega boga. Razbil bom tebe in tvoj avto," je fotografu siknil Ivanišević. Fotoaparat je bil po nekaj udarcih popolnoma uničen, Beribak je Ivaniševića prijavil policiji, ki je z njim nemudoma stopila v stik, a jo je Goran vmes že popihal v tujino, bojda v Monte Carlo.

Paparaci taborijo

No, Goran v državi z najugodnejšo davčno zakonodajo v Evropi ni bil dolgo. Ob koncu tedna se je namreč že vrnil v Zagreb in se zglasil na policiji, grozila pa naj bi mu le manjša denarna kazen v višini od 25 do 170 evrov. Po povratku se je že vrnil tudi v svoje stanovanje, dobro obveščeni viri pa pravijo, da mu je Tanja Dragović to pustila le zaradi druženja z otrokoma. Tudi sama naj bi namreč resno razmišljala o tem, da bi se preselila v tujino in z Goranom pretrgala vse stike, a spet drugi trdijo, da bo ravno zaradi otrok tokrat pogoltnila svoj ponos. Paparaci medtem še naprej noč in dan taborijo pred njunim stanovanjem in poročajo, da čas preživljata ločeno. Ivanišević stanovanja tako sploh ne zapušča, Tanja pa se enkrat v neznano odpelje z enim, drugič z drugim otrokom. Medtem se hrvaški mediji ukvarjajo že tudi s tem, koliko bi v primeru ločitve zaslužila Ivaniševićeva dolgoletna spremljevalka. Dobitnika dveh bronastih kolajn iz olimpijskih iger v Barceloni so namreč lani uvrstili na lestvico 40 najbogatejših Hrvatov, po nekaterih predvidevanjih pa bi Tanji pripadlo kar 15 milijonov kun (več kot poltretji milijon evrov).