Devetinštiridesetletnemu Wrightu, ki so ga mediji poimenovali suffolški davitelj, je sodišče izreklo najvišjo možno kazen za zločine, ki jih je zagrešil. Morilec, ki je peterico prodajalk ljubezni umoril v šest tednov in pol trajajočem krvavem pohodu, je sicer priznal, da je umorjene ženske poznal in jim tudi plačeval za spolne usluge, vendar je vseskozi zanikal svojo krivdo. Sledovi krvi, vlakna in drugi forenzični dokazi pa so zapečatili njegovo usodo. Tožilstvo je namreč sporočilo, da Wrighta vsi omenjeni dokazi povezujejo z nagnusnimi zločini.

"Prav je, da celo svoje življenje preživite v ječi. Šlo je za načrtovano kampanjo umorov," je Wrightu dejal sodnik Peter Gross. Obtoženec po izreku sodbe ni pokazal nobenih čustev in je kazen sprejel povsem neprizadeto.

Wright je umoril 25-letno Gemmo Adams, 19-letno Tanio Nicol, 24-letno Annelo Alderton, 24-letno Paulo Clennell in 29-letno Annete Nicholls. Njihova gola trupla so policisti našli v desetdnevnem obdobju v decembru 2006 na neobljudenih območjih mesta Ipswich, okoli 110 kilometrov severovzhodno od Londona. Žrtve je izbiral sistematično, moril pa jih je med tem, ko je bila njegova partnerica Pamela v službi v nočni izmeni. Trupla je odvrgel v potoke ali nenaseljene dobrave. Obdukcije trupel so pokazale, da je večino svojih žrtev zadavil. Umori so med prebivalce širšega območja Ipswicha zanesli neopisljiv strah, sprožili pa so tudi ogromno medijsko zanimanje. Na koncu je morilca iskalo dobrih 500 policistov iz več kot tridesetih različnih policijskih enot. Primer je Britance spomnil na Petra Sutcliffa, imenovanega tudi yorkshirski razparač, zloglasnega serijskega morilca iz sedemdesetih let minulega stoletja, ki je v obdobju petih let umoril trinajst prostitutk.

Tiskovni predstavnik tožilstva Robert Sadd je dejal, da pravi razlog za umore najverjetneje ne bo nikoli znan. Obsodba je sprožila ideje o ponovni uvedbi smrtne kazni v Veliki Britaniji za tako hude zločine. "Želim si, da bi smrtna kazen še vedno obstajala, saj si Wright zasluži prav to," je v izjavi družine umorjene Paule Clennell dejal njen svak Craig Bradshaw. Podobnega mnenja so tudi sorodniki Tanie Nicol, ki so vlado pozvali k razmisleku o izreku smrtne kazni za zločine, podobne Wrightovim. "Pravica z razsodbo nikakor ni uveljavljena," še dodajajo pri družini Tanie Nicol.