Teniška lepotička Marija Šarapova se je med nedavnim gostovanjem reprezentance Rusije na dvoboju pokala Fed v Izraelu odločila za zanimiv nakup. Debitantski nastop v tem tekmovanju, ki je bil osnovni pogoj za pridobitev pravice sodelovanja na OI v Pekingu, je začinila z - nakupom luksuzne vile! Ta jo je tako očarala, da je zanjo takoj odštela dva milijona dolarjev.

Vila stoji v turističnem mestecu Ir Yamim, njena površina pa je kar 350 kvadratnih metrov. Posebej navdušujoč je pogled na Sredozemsko morje, poleg številnih in lepo opremljenih prostorov ne manjka niti velik zunanji bazen. Cena je bila za Sibirko malenkost, saj je bila Šarapova lani najbolje plačana športnica na svetu. Uradno naj bi zaslužila več kot 25 milijonov dolarjev, zato si je zlahka privoščila nakup. Z manj prijetno zadevo, kot je nakup luksuznega objekta, se ukvarja Kitajka Shuai Peng, njena stanovska kolegica iz teniških vrst.

Ni se vrnila na igrišče

Svetovna teniška organizacija (ITF) je proti njej uvedla preiskavo zaradi čudnih dogodkov na dvoboju pokala Fed proti Franciji, ki ga je Kitajska dobila s 3 : 2 in se uvrstila med štiri najboljše na svetu. Kitajka je prvi dan odigrala svoj dvoboj, nato čudežno izginila (čeprav bi morala zadnji dan še enkrat na igrišče) in (ne)namerno pozabila, da mora opraviti še dopinški test. Tako kitajska zveza kot Pengova, trenutno 59. igralka na svetovni lestvici, o spornem dogodku molčita in čakata na naslednje korake ITF. Usodni korak pa je že storil nekdanji teniški zvezdnik Ilie Nastase (na sliki). Romun, ki je bil nekoč številka ena na svetu, je odstopil s položaja predsednika teniške zveze v svoji domovini.

Dolgolasec odhaja

Kot glavni razlog je Nastase navedel kritike, ki jih je bil deležen po porazu Romunije proti Franciji (0 : 5) v Davisovem pokalu. A po neuradnih informacijah se je Nastase, ki je bil predsednik osem let, za odstop odločil zaradi drugih razlogov. Za organizacijo dvoboja s Francijo naj bi porabil preveč denarja, poleg tega pa ni uspel uresničiti ambicioznih projektov, predvsem gradnje teniške akademije v Bukarešti. Sodišče mu ni odobrilo nakupa zemljišča, čeprav so mu ga lastniki želeli prodati. "Izgubil sem dvoboj s sodstvom, popljuvali so me tudi domači mediji, čeprav sem želel narediti nekaj dobrega za romunski tenis. Ne le da ne bom več delal v tukajšnjem tenisu, ampak se bom povsem umaknil iz športa v Romuniji," pravi dolgolasi Nastase.