Alex Westlund je namreč tudi na 57. tekmi zeleno-belih v tej sezoni blestel od prve do zadnje sekunde, za nameček pa ohranil mrežo še nedotaknjeno in prispeval levji delež k zmagi nad KAC s 4:0. Če k temu dodamo še podatke, da je na dveh tekmah s Celovčani zbral kar 77 obramb, da je edini gol v 120 minutah prejel iz kazenskega strela in da je z več kot 93 odstotki ubranjenih strelov z naskokom najboljši vratar lige EBEL, potem v hipu postane jasno, kako pomembna je njegova vloga v moštvu trenerja Mika Posme.

"Kaj naj rečem? Uničil nas je Alex Westlund!" je po tekmi razočaran z glavo zmajeval trener KAC Emanuel Viveiros, 32-letnemu Westlundu pa je postalo kar malce nerodno ob našem naštevanju njegovih dosežkov. "Ne bi rekel, da sem v dobri formi. Mislim, da sem imel predvsem veliko sreče, da so po nekaj uvodnih strelih, ki sem jih bolj odbijal kot lovil, moji soigralci polovili plošček. Če bi končal na palicah gostov, bi verjetno prejel kakšen zadetek," je ostal skromen Američan.

Nasploh je Westlund zelo skromen možakar. Nerad se hvali, še manj pa napoveduje. "Američani in Kanadčani morda drugače gledamo na tekme v končnici kot pri vas. Končnica je nekaj povsem drugačnega kot redni del sezone. Tudi če v zmagah povedeš že z 2:0 in potrebuješ le še eno slavje, se ti lahko zalomi. Zato soigralce ves čas opozarjam, naj jih navdušenje ne odnese preveč stran. Moramo ostati z nogami trdno na tleh. KAC je nevaren nasprotnik, ki je ob koncu rednega dela poleg nas igral najboljši hokej. Sedaj je za nameček še ranjen po dveh bolečih porazih. V Celovcu bo na tretji tekmi nevaren bolj kot doslej," se je razgovoril hokejist, ki je v svoji karieri igral tudi v Rusiji in bil tam pred leti izbran celo za najboljšega vratarja superlige. Glede na njegovo razmišljanje ne čudi, da o tem, da bi se lahko Zmaji v polfinalu pomerili z velikim rivalom z Jesenic, noče niti razmišljati: "Delamo korak za korakom. Sedaj nas najprej čaka tretja tekma s KAC, nato pa bomo videli, kako naprej. Jesenice? Imajo odlično moštvo, čeprav so v krizi."

Navijače ljubljanskega kluba že zanima, če bo Westlund v zmajevem brlogu tudi v naslednji sezoni. Glede na odlične igre mu snubcev ne manjka, leta 1975 rojeni vratar pa še ni sprejel dokončne odločitve. "Vse bo odvisno od mojega menedžerja in Matjaža Seklja. Če se bosta uspela dogovoriti, kdo ve. Sam razmišljam le o svojih trenutnih igrah. Je pa dejstvo, da v Sloveniji uživam. Ljubljana je lepo mesto, tukajšnji ljudje so prijazni, enkratno pa se ima tudi moja družina," je sklenil Westlund, ki bo moral brez dvoma poslušati tudi svojo ženo. Ta naj bi namreč po nekaterih informacijah tako uživala v Ljubljani, da si želi tukaj poiskati celo redno službo. Bo torej gospa Westlund glavni krivec, da bo gospod Westlund tudi v naslednji sezoni navduševal ljubljansko hokejsko občinstvo?