Po opozorilih italijanskega ponudnika Grassetto je državna revizijska komisija na podlagi videoposnetka ugotovila, da disketa, ki jo je SCT predložil na javnem razpisu, ni bilo originalne črne barve, kakršno ponudniki dobijo na Darsu ob dvigu razpisne dokumentacije, ampak rumenkaste barve. Policija je sicer preverjala sporen javni razpis, vendar predkazenski postopek ni obrodil sadov, saj se je policija izgovarjala, da je imelo preveč ljudi stik z razpisno dokumentacijo. Razkritja Dnevnika je potrdilo tudi računsko sodišče.

***Pridružite se debati na to temo***

V javnosti še vedno odmeva gradnja Onkološkega inštituta, kjer je bilo v 13 letih v pogodbo z SCT vključenih 23 aneksov. Sodobna steklena zgradba je bila odprta šele konec minulega leta. Nič manj odmevna ni še nedokončana gradnja pediatrične klinike. Medtem ko naj bi na podlagi pogodbe moral izvajalec gradbenih del SCT plačati pogodbeno kazen, v SCT trdijo, da spoštujejo pogodbene obveznosti in krivdo, da Pediatrična klinika še ni zgrajena, valijo na ministrstvo za zdravje.

***Vsi članki na to temo***

Stvari ne potekajo brez zapletov niti pri obnovi ljubljanske opere, pri kateri SCT sodeluje z velenjskim Vegradom. Sum korupcije se je pojavil, ker je svetovalec ministra za kulturo Tadej Veber pri obnovi opere nastopal v dvojni vlogi svetovalca ministra in enega od lastnikov podizvajalca Gradis BP. Poleg tega je sodeloval tudi pri izbiri SCT in Vegrada, ki sta pozneje za izdelavo projektno-tehnične dokumentacije plačala njegovo podjetje.

Gladko ni šlo niti pri gradnji viadukta Črni kal. Po dokončanju del je SCT Darsu izstavil račun, ki je presegal pogodbeno vrednost v višini dveh milijonov evrov. Največjo "cvetko" zviševanja pogodbenih cen, ki je v gradbenih poslih prej pravilo kot ne, pa predstavljajo vratolomni stroški gradnje šentviškega predora. Od predvidenih začetnih 47 milijonov evrov so se ocenjeni stroški do danes povzpeli na 115 milijonov evrov.